FitJudo

Nummelan Judon kurssitarjonta laajenee aikuisille. Judoliitto on lanseerannut hauskan ja kehittävän FitJudon. Nummelassa FitJudoon voi tutustua ensimmäistä kertaa sunnuntaina 8.1.2023 klo 18.30

Klikkaa lukeaksesi lisää FitJudosta...

FitJudo on monipuolinen harrastus: se lisää liikkuvuutta, kestävyyttä, lihasvoimaa ja tasapainoa yhdistäen kamppailua, oppimisen iloa ja hyvää oloa. Tuloksena on kokonaisvaltainen kehon ja mielen hyvinvointi.

FitJudo kehittää perustaa myös mahdolliseen varsinaisen judon aikuisharrastamiseen siirtymiselle, jos innostus siihen kasvaa. Harjoitukset kestävät 75-90 minuuttia ja ne sopivat myös vähemmän liikuntaa harrastaneille sekä niille, joiden paikat ovat jo kangistuneet. FitJudo voi myös tukea muita harrastuksia kehoa huoltaen ja laajasti eri ominaisuuksia kehittäen.

FitJudo on Suomen Judoliiton aikuisliikunnan asiantuntijoiden kehittämä. FitJudo tuodaan nyt judoseurojen kurssitarjoomaan. Se on uusi ja turvallinen, etenkin aikuisille suunnattu, lajisovellus. Mielikuva judosta perustuu usein huippujudoon, joka on esillä etenkin Olympialaisten aikaan mediassa. Pelottavan näköisen heitot, tatamiin putoaminen ja käsilukot saattavat nostaa etenkin aikuisten kynnystä judon kokeilulle. Nämä elementit puuttuvat kokonaan FitJudosta.

FitJudon harjoittelu vaikuttaa positiivisesti erityisesti liikehallintakykyyn, tuki- ja liikuntaelimistön kuntoon sekä hengitys- ja verenkiertoelimistön toimintaan. Harjoittelussa yhdistyvät judolliset yksilö- ja pariharjoitteet maton rajassa ja pystyssä, leikkimieliset kisailut ja kuntopiirit. Maton rajassa tapahtuvissa liikkeissä painottuu lihaskunnon ja liikkuvuuden kehittäminen, pystyssä taas tasapaino ja kehonhallinta. Myös turvallista kaatumista harjoitellaan, mistä voi olla hyötyä talven liukkailla ulkoilukeleillä. Harjoittelu tapahtuu koulutetun ohjaajan ohjeilla ja valvonnassa. Liikkeitä ja harjoittelua vaihdellaan ja muutetaan harrastajan kuntotaso ja liikuntarajoitteet huomioiden.

Tule kokeilemaan

Fitjudo sopii sinulle kuntotasostasi riippumatta.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä jari.jokitoyra(at)siemens.com tai 050-546 0343 ja tiedustele lisää. Tule yksin, perheen tai kavereiden kanssa. Tästä linkistä löydät Judoliiton nettisivuilta lisätietoa FitJudosta.

Ensimmäinen kerta järjestetään 8.1. sunnuntaina klo 18.30.

Ensimmäinen tutustumiskäynti on ilmainen, tämän jälkeen kurssin (11 kerran jakso) hinta on 100€. Tervetuloa mukaan!

Harjoitukset

Ohjaaja