Arkisto‎ > ‎2000-luku‎ > ‎

2006Junioreiden pikkujoulut 18.12.2006

Junioreiden pikkujoulu 18.12.2006Pikkujoulut 15.12.2006

Kuva: Pikkujoulut sujuivat karaoken ja tanssien merkeissä


Vuosikokous 15.12.2006

Vuosikokouksessa myönnettiin seuraavat huomionosoitukset:
  • Vuoden judoka: Minnamaija Örnberg
  • Vuoden kilpailija: Antti Rintamäki
  • Vuoden tyttöjuniori: Matleena Hagman
  • Vuoden poikajuniori: Pyry Vartiainen
  • Vuoden nuori kilpailija: Walter Danielson
  • Vuoden 2006 tulokas: Veera Kuusisto
  • Stipendi 500 €: Antti Rintamäki

Vuosikokous 15.12.2006Vyökokeet 14.12.2006

  • Harri Hagman 2. kyu
  • Henrik Hagman 3. kyu
  • Samu Majava, 5. kyu

Vyökokeet 14.12.2006Kaj Lindbergistä EJU:n kunniajäsen 8.12.2006

Suomen judoliiton entinen puheenjohtaja, EJU:n (European Judo Union)
ja IJF:n (International Judo Federation) monivuotinen tilintarkastaja,
judovaikuttaja Nummelasta Kaj Lindberg on saanut arvon EJU Honorary
Member - EJU:n kunniajäsen. Tunnustuksen myönsi EJU:n 58. kongressi
Bosnia-Hertsegovinassa joulukuussa 2006.

Kaj Lindgerg on toiminut aktiivisesti judon parissa jo yli neljä
vuosikymmentä. Lindberg aloitti judon harjoittamisen vuonna 1962
Turussa. Hän on Turun Judoseuran (nykyinen Budokwai) perustajajäsen ja
toimi aikanaan seurassa sihteerinä, kilpailijana ja kurssien vetäjänä.
Helsinkiin muuton myötä judoseura vaihtui Chikaraksi ja kiinnostus
tuomaritoimintaa kohtaan heräsi. Lindberg sai kansainvälisen
tuomarilisenssin ranskassa 1970-luvun puolivälissä ja kansainvälisen
A-lisenssin vuonna 1981.

Nummelaan muuton myötä Lindberg alkoi miettiä judoseuran perustamista.
Nummelan Judo perustettiinkin vuonna 1978 muutamien innokkaiden
judokoiden avustuksella. Lindberg jätti vuonna 1998 seuran vetovastuun
muille ja hänelle myönnettiinkin jo samana vuonna Nummelan Judo ry:n
kunniapuheenjohtajan arvonimi.

Aktiivisen judoharjoittelun ja judoseurojen hallitustyöskentelyn
lisäksi Kaj Lindberg on ollut Suomen judoliiton hallituksen jäsen,
puheenjohtaja ja vuodesta 2001 alkaen kunniapuheenjohtaja. Lindberg on
toiminut myös Suomen Dan-Kollegion hallituksessa ja puheenjohtajana.
Suomen Dan-Kollegio myönsi Lindbergille 5 dan arvoisen mustan vyön
22.4.2006 pidetyssä kokouksessa Joensuussa.

Kuva:
EJU:n presidentti Marius Vizer (vas.) luovuttaa EJU:n kunniajäsenyyden Kaj Lindbergille.

Kuva:
EJU:n presidentti Marius Vizer (vas.) ja Kaj Lindberg.


Junnu Cup IV Helsingissä 3.12.2006

Nummelan judon keltavöiset juniorit kunnostautuivat Munkkiniemen koululla pidetyssä vuoden neljännessä Junnucupissa. Mukana oli kaikkiaan kahdeksan nummalalaista, joiden tuomisina oli peräti seitsemän mitalia. Tulokset kokonaisuudessaan ja seuroittain Judoliiton sivuilla.

Tulokset Nummelan Judon osalta

TE-30,8   
6    Hilppa Leinikki Nummelan Judo

TE-40,3   
1    Ella Lehtinen 5k Nummelan Judo

TE-47,5   
3    Elli Leinikki 5k Nummelan Judo

PE-25,8   
1    Oskari Mäkinen 5k Nummelan Judo
3    Daniel Palomäki 5k Nummelan Judo

PE-30,3   
2    Anton Palomäki 5k Nummelan Judo

PE-36,3   
1    Emil Böök 5k Nummelan Judo

PE-40,1   
3    Niko  Vainio 5k Nummelan Judo


Nummelan Judokat Tartossa 18.11.-06

Viron Tartossa järjestettiin kansainväliset judokisat 18.11. Kilpailijoita oli mukana noin 800 Virosta, Latviasta, Liettuasta, Puolasta, Isosta-Britanniasta ja Suomesta. Mukana olivat maiden ikäluokkien parhaimmisto. Jos oli suuri kilpailijamäärä, niin sitä oli myös puitteet. Kilpailut käytiin kuudella tatamilla samanaikaisesti.

Joel Jääskeläinen C-42 voitti sarjassaan pronssia. Ensimmäisen ottelun hän voitti ipponin arvoisella sidonnalla. Toinen ottelu päättyi tappioon sarjan voittajaa Aaron Turneria vastaan. Kolmannen matsin Joel selvitti ipponin arvoisella o-uchi-gari jalkaheitolla ja neljännen tai-otoshi nimisellä heitolla. Pronssimatsi oli tiukka, jossa Joel onnistui viiden pisteen arvoisella ko-uchi-gari nimisellä jalkaheitolla. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä olisiko Joel saanut raivattua tiensä finaaliin, jos hän ei olisi kohdannut sarjan voittajaa noin varhaisessa vaiheessa.

Johannes Jääskeläinen B-55 hävisi ensimmäisen ottelunsa. Johanneksen vastustajan hävitessä seuraavan ottelunsa, ei ranskalaisen kaavion mukaisesti otellussa sarjassa herunut jatko-otteluita Johannekselle.

Walter Danielson B-81 sai ensimmäisessä ottelussa vapaavuoron 5 muun ottelijan kanssa neljän ottelijan karsiessa jatkosta. Walter hävisi ensimmäisen varsinaisen ottelunsa sidonnalla. Toisessa ottelussa tuli voitti käsilukolla. Walter sai mattotilanteessa heitettyä jalan vastustajan käden yli, jolloin vastustaja karjaisi. Tuomari tulkitsi tämän käsilukosta aiheutuvaksi tuskanhuudoksi ja julisti Walterin saman tien voittajaksi. Vastustaja yritti turhaan protestoida, ettei hän antautunut, mutta tuomarilla oli oikeus nuorten ottelijoiden turvallisuuden vuoksi julistaa voittaja. Kolmannessa ottelussa Walter yritti heittää vastustajaa koukkaamalla vastustajalta jalat alta (ko-uchi-gari). Vastustaja oli kuitenkin etevämpi ja pystyi tekemään Walterin heittojalkaan kohdistuneen vastaheiton (de-ashi-barai). Walter totesi jälkikäteen, että ”seuraava mielikuva oli se, että olen matossa. Se lähti niin hyvin, ettei voi muuta kuin nauraa.” Sinne selälleen mattoon päättyi Walterin kisaurakka.

Tarton matka oli Nummelan judokoilta hieno saavutus. Kolmella kisaajalla voitettiin yksi mitali. Tartossa oli suomalaisia 38 kilpailijaa ja mitaleita tuli Suomeen seitsemän kappaletta.


Judo Finnish Open 11.-12.11.2006

Pronssia: Antti Rintamäki M-60


A- ja B-nuorten Judon SM-kilpailut 28.-29.10.2006

Judon A- ja B-nuorten SM-kisat oteltiin 28-29.10.-06 Siuntiossa. Nummelan judosta mukana oli 6 kilpailijaa. Ottelijoita oli saapunut paikalle lähes 200. Nummelan judon kilpailijat olivat mitaliotteluissa kaikissa sarjoissa, joihin osallistuivat.

Sinivöinen Walter Danielson (BP-81) varmisti kahdella alkulohkon voitollaan pronssimitalin. Semifinaaliottelu oli tiukka, mutta päättyi Walterin kannalta tappioon. Walter oli Nummelan Judon kilpailijoista lähimpänä loppuottelupaikkaa.

Aksel Danielson (BP-73) sai ensimmäisellä ottelulla vapaavuoron. Voitto ensimmäisestä ottelusta vei Akselin taisteluun finaalipaikasta. Pronssiottelussa tuli myös tappio. Keväästä asti pidetty kilpailutauko näkyi jonkin verran Akselin otteissa.

Arvi Malinen, Tommi Valtonen ja Johannes Jääskeläinen ottelivat kaikki samassa sarjassa BP-50 kg. C-juniori-ikäiset Arvi ja Tommi lähtivät kisoihin kokeillakseen kuinka ylemmässä sarjassa käy. Kaikkien kolmen tie vei kuitenkin keräilyotteluihin yhden ottelun jälkeen. Seuratoverit Arvi ja Johannes joutuivat ottelemaan pääsystä pronssiotteluun. Johannes voitti Arvin, mutta pronssiottelussa Johannes jäi tiukkaan sidontaan, joka tiesi tappiota.

Niina Jokinen (AT-63) joutui niin ikään ensimmäisen ottelun jälkeen keräilyihin. Siellä hän eteni pronssiotteluun joka oli varsin tiukka ja Niina hävisi sen vain niukasti.

Pronssia:
Walter Danielson BP-81

5. sija:
Aksel Danielson BP-73
Johannes Jääskeläinen BP-50
Niina Jokinen AT-63

Ei sijoitusta:
Arvi Malinen BP-50
Tommi Valtonen BP-50


Kerava Shiai 21.10.2006

Kultaa:
Anniina Jokinen EDT-32
Julia Hellgren CT-52
Niina Jokinen Naiset avoin sarja

Hopeaa:
Jessika Hellgren EDT-32

Pronssia:
3. Niina Jokinen N-63


Mikkeli Shiai 14.10.2006 Tampere

Hopeaa: Tommi Valtonen CP-50


Eden Shiai 7.10.2006 Tampere

Kultaa:
Arvi Malinen CP-50

Hopeaa:
Anniina Jokinen DT-32
Niina Jokinen N-63

4. sija:
Johannes Jääskeläinen BP-50

5. sija:
Joel Jääskeläinen CP-42


Junnu Cup III 24.9.2006

E-junioreidet ottelukaaviot
C- ja D-junioreiden ottelukaaviot

Kisaorganisaatio ehti levähtää vain yhden yön kun viikonlopun toinen kilpailu räjähti käyntiin. Etelä-Suomen alueelta saapui sankoin joukoin innokkaita lapsia vanhempineen Junnu Cup III:een. Kilpailu on ollut perinteisesti aloittelevien kilpailijoiden ensikontakti oikeisiin judokilpailuihin. Samalla myös alueen tuomarit ja toimitsijat saavat kesätauon jälkeen kisatuntumaa. Nummelan Judosta kilpailuihin osallistui 10 junioria.

Sarja EP-26,6 osoittautui mielenkiintoiseksi. Nummelan judosta sarjassa ottelivat Oskari Mäkinen, Joni Tervo ja Daniel Palomäki. Keräilyottelussa toisensa tuntevat kilpakumppanit Joni ja Oskari asettuivat vastakkain. Heittoja tuli puolin ja toisin. Lopulta tuli ipponin arvoinen heitto ja Joni tuomittiin voittajaksi. Kulmatuomarit näkivät tilanteen toisin. Ottelu uusittiin koska heittäjästä ei saatu selvyyttä. Oskari voitti uusintaottelun upealla ipponilla. Samalla oikeus voitti, koska toimitsija-aitiosta katsottuna Oskari oli myös alkuperäisen voittoheiton tekijä.

Anton Palomäki otteli sarjassa EP-29,4. Voiton myötä Anton pääsi ottelemaan finaalipaikasta, jossa koettu tappio johti Antonin pronssiotteluun. Anton kohtasi pronssiottelussa tällä kertaa parempansa ja sijoittui sarjassaan viidenneksi. Emil Böökin sarja EP-35 oteltiin kaikki kaikkia vastaan periaatteella. Emil voitti kaksi vastustajaansa kolmesta ipponin arvoisilla suorituksilla. Emil voitti sarjassaan hopeaa.

Kim Moilanen otteli sarjassa EP-40,4. Tuplapooli muotoisessa sarjassa kaksi lohkon parasta pääsevät jatkoon. Kim saavutti Nummelassa arvokasta kisakokemusta sijoittuen lohkonsa kolmanneksi. Sarjassa ET-36,5 otellut Hilppa Leinikki asteli kotiin kisapäivän päätteeksi pronssinen mitali kaulassaan. Sarjassa ET-46,2 otelleet Ella Lehtinen ja Elli Leinikki toivat molemmat mitalin Nummelaan. Ella sijoittui hopealle ja Elli pronssille.

Kisan kenties kovimman paikan eteen joutui sarjassa DTP-34,8 otellut Matleena Hagman. Matleenan yritys oli sinnikästä, mutta sarjansa ainoana tyttönä ja vastustajia yli 5 kg kevyempänä otteluvoittojen eteen ei ollut juuri mitään tehtävissä.


Hiiden Shiai oteltiin Nummelassa 23.9.2006

>> Hiiden Shiai tulokset

Judon kansainvälinen valiokilpailu, Hiiden Shiai (suom. kilpailu) oteltiin Nummelassa 23.9. Kilpailijoita oli paikalla yli 70. Järjestävän seuran, Nummelan Judon, mainetta puolustivat sinivöiset Arvi Malinen, Johannes Jääskeläinen, Walter Danielson ja Tommi Valtonen. Tänä vuonna kisaajien määrää verotti hieman samana viikonloppuna järjestetty Ruotsin avoin judoturnaus.

Arvi Malinen voitti sarjan BP-50kg voittamalla kaikki vastustajansa. Nopeimman voiton Arvi otti 19 sekunnissa. Kovimman vastuksen Arville tarjosi seurakaveri Tommi Valtonen, jonka Arvi voitti vasta ottelun jatkoajalla. Kovan vastuksen Arville tarjosi myös Johannes Jääskeläinen, niin ikään seurakaveri. Johannes oli Arvin vastustajista ainoa, jota Arvi ei voittanut ipponilla. Johannes sijoittui pronssille kahdella otteluvoitollaan. Yksi otteluvoitto jätti Tommi Valtosen niukasti mitalisijojen ulkopuolelle.

Walter Danielson teki selvää jälkeä sarjassa BP+81kg. Walter voitti kaikki vastustajansa ja nopein ippon tuli ajassa 11 s. Walterin ippon jäi vain sekunnin päähän päivän nopeimmasta ipponista. Ottelemisen lisäksi Walter on suorittanut myös judotuomarin tutkinnon. Walterin mukaan tuomaroinnista on hyötyä omiakin otteluita ajatellen, sillä "tuomarin katse paljastaa mitä hän ajattelee". Kaiken tämän lisäksi Walter ehtii myös vetää junioreiden harjoituksia. Kisaviikonlopun jälkeen Walter suoritti seurakaverinsa kanssa kaksipäiväisen Lasten ja nuorten ohjaajakoulutuksen Varalan urheiluopistolla, Tampereella. Luvassa on entistä parempia harjoituksia Nummelan Judon junioreille.

Hiiden Shiai 23.9.2006
Ryhti Shiai 9.9.2006 Raisio

Arvi Malinen voitti sarjansa CP-50. Arvi voitti kaikki ottelunsa ipponillajoista nopein tuli ajassa 10 s.

Nummelan judon toinen edustaja Tommi Valtonen CP-55 pääsi ottelemaan pronssiottelupaikasta.


Antti Rintamäki viides judon Saksan avoimissa 2.-8. syyskuuta

Judon kansainvälinen kisakausi avattiin Saksan avoimilla mestaruuskilpailuilla Braunschweigissa, lähellä Hannoveria. Antti Rintamäki sijoittui sarjassaan M-60 kg viidenneksi ollen paras suomalainen. Kisoihin osallistui 380 kilpailijaa 27 maasta.

Antin ensimmäisessä ottelussa isäntämaan Axel Walter kukistui kolmella viiden pisteen suorituksella 5-0. Toisessa ottelussa Belgian Damien Bomboir hävisi Antille ipponilla 10-0. Kolmannessa ottelussa Sveitsin Ludovic Chammartin vei ottelun kahdella ipponiksi yhdistetyllä pistesuorituksella 10-0 lähettäen Antin keräilyotteluihin.

Keräilyottelussa sekä Saksan Markus Reiter, että Tsekin Pavel Petrikov kukistuivat pistein 10-0. Pronssiottelussa Antille vastaan tuli Italian Marco Caudana, joka vei pronssin saapasmaahan pistein 0-10.

Antin kukistamista vastustajista Tsekki Pavel Petrikovilla on Euroopan liiton korkein listasijoitus 16. ja Belgian Damien Bomboirin rankinglistasijoitus on 37. Marco Caudana on EJU:n rankinglistalla sijalla 55.

Antin kisakauden päätavoite on marraskuun loppupuolella järjestettävät alle 23 vuotiaitten EM-kilpailut Moskovassa.

Kuva:
Antti Rintamäki Nummelassa


Chikara shiai 2.8.-06

Kultaa Antti Rintamäki AP-70


Samurai Cup III

Samurai Cup sarjan viimeinen kisa oteltiin 7.5 Vantaalla. Mukana oli myös Aksel Danielson (BP-73), Samurai Cup II:n voittaja. Akselilla oli mahdollisuus voittaa koko Samurai Cup. Aksel voitti veljensä Walterin ja Samuli Havaksen, mutta pari tappiota pudottivat Akselin neljänneksi. Tulos ei ollut riittävä koko Cupin voiton saavuttamiseksi.

Walter Danielson (BP-73) voitti kultaa. Hän voitti veljeään lukuun ottamatta kaikki vastustajansa. Walter otteli hyvin. Hän onnistui kääntämään tasaiset ottelut voitoiksi.

C-junioreihin kuuluva Arvi Malinen otteli ylemmässä, BP-50 kg sarjassa. Ensimmäisessä ottelussa tullut tappio tiesi keräilyeriin joutumista. Keräilyissä tuli yksi voitto, mutta toinen päivä päättyi tappioon pronssiottelupaikasta otellessa. Saman kohtalon koki Johannes Jääskeläinen samassa BP-50 kg sarjassa. Tappiolla keräilyihin ja tien katkeaminen pronssiotteluun pääsystä otellessa.

"Kevään viimeisissä kotimaisissa kisoissa Nummelan Judon edustajilla oli hyvää menestystä", toteaa Matti Jääskeläinen, Nummelan Judon nuorten kilpailijoiden ohjaaja. Hän lisää, että "Samurai Cup:it menivät hyvin, yläkanttiin". Matin mukaan kevään harjoitusten teemana on ollut horjutuksen merkityksen korostaminen ja lempitekniikan harjoittelu myös itselle epäedullisesta asennosta. Lisäksi ottelijoita on kannustettu itse miettimään, mikä hävityssä matsissa meni pieleen. Näin häviöistäkin on hyötyä kun niistä saadaan vinkkiä niistä judon osa-alueista, jotka kaipaavat vielä kehittämistä.


Wekara Shiai

Nimensä mukaisesti junioreille suunnattu kilpailu oteltiin Vantaalla 6.5. Kisoissa oli mukana kilpailijoita myös Suomenlahden eteläpuolelta, Virosta.

Arvi Malinen (CP-48) ja Jessika Hellgren (ET-35) kultaa voittivat molemmat kultaa neljällä ippon voitoillaan. Emil Danielson (DP+53) ja Anniina Jokinen (DT-32) ottelivat pronssia. Julia Hellgren (CT-50) voitti lohkonsa ja pääsi ottelemaan finaalipaikasta pronssin ollessa varma. Vastustaja vei kuitenkin ipponilla mahdollisuudet kirkkaampiin mitaleihin. Julius Salan (EP-29) tie pysähtyi alkulohkossa käytyyn kolmeen otteluun.


Aurajoki Shiai

Lisäpalkintona 29.4 Turussa käydyissä kisoissa kunkin sarjan voittaja sai vapaalipun heinäkuussa järjestettävälle "Turku Judo Week" judoleirille. Osallistumisoikeus on noin 100 euron arvoinen. Nummelan judokoille ilmaisia leiriviikkoja tuli kolme kappaletta.

Walter Danielson (BP-73) nappasi kultaa voittamalla kaikki kolme vastustajaansa ipponilla 10-0. Julia Hellgren (CT-48) voitti niin ikään kultaa puhtailla ippon voitoilla. Joel Jääskeläinen (CP-42) hävisi ensimmäisen ottelunsa niukahkosti, mutta toinen ottelu toi ipponin arvoisen voiton. Sarjan päätteeksi kahdella parhaalla olivat sekä otteluvoitot että ottelupisteet tasan. Keskinäinen ottelu ratkaisi Joelin sarjan voittajaksi.

Johannes Jääskeläinen (BP-55) ja Jessika Hellgren (DT-32) ottelivat hopeaa. Emil Danielson (DP-55kg) otti omassa lohkossaan voiton ja tappion. Tämä mahdollisti pääsyn semifinaaleihin, joka päätyi Emilin tappioon ja tuloksena pronssia.

Anniina Jokisen (DT-36kg) kisaurakka kesti kahden ottelun verran, voitot antoivat tällä kertaa odottaa itseään.


Antti Rintamäelle judon PM kultaa

Aikuisten ja A- sekä B-junioreiden judon PM-kisat oteltiin 13.5 Drammenissa, joka sijaitsee noin 40 kilometriä Oslosta etelään. Suomesta Norjaan suuntasi kaksi bussilastillista kisaajia huoltajineen ja tuomareineen. Kisaajia oli yhteensä noin 270 ja osallistujia oli Norjasta, Tanskasta, Ruotsista, Färsaarilta, Islannista ja Suomesta.

Antti Rintamäki otteli miesten sarjassa M-60 kg. Alkuotteluissa Antilla ei tuntunut olevan hätää. Hän voitti suomalaisen kilpakumppaninsa Tatu Saarisen yukon arvoisella suorituksella. Antin toisessa ottelussa ruotsalainen John Forselius kaatui kahdella yukolla. Finaalit sujuivat näytöstyyliin. Semifinaalissa vastaan tuli Marko Oikarainen häviten Antille ipponilla. Finaalissa Ruotsin Liem Hyuhn kaatui niin ikään ipponilla. Antti saattoi näin täydentää mitalivalikoimaansa ensimmäisellä miesten PM-kullalla.


Vyökoe aikuisille oli to 1.6.2006Aluegraduointi 21.5.2006 Nummela

Kuva:
Aksel Danielsson tekee kataa

Kuva:
Aluegraduointi Nummelassa


Nummelan Judon kevätleiri 20.-21.5.2006 Nummela

Kevätleiri järjestettin 20.-21.05.06 omalla salilla. Leirin yhteydessä järjestettiin salikisat la 20.5 ja junioreiden vyökoe.

Kevätleiri 20.-21.5.2006


Vyökoe 21.5.2006Kuva:
Jari Hirvi graduoi keltaisen vyön kokelaat.

Kuva:
Juhani Kiviahde graduoi oranssin vyön kokelaat.


Antti Rintamäelle hopeaa judoturnauksessa Sloveniassa

Tuore judon suomenmestari, Vihtiläinen Antti Rintamäki ei ole jäänyt laakereilleen lepäämään. Viikko SM-kisojen jälkeen Antti on ehtinyt kisaamaan kansainvälisessä judoturnauksessa Celjessä, Sloveniassa. Turnaukseen osallistui koko Suomen EM-kisoihin valmistautuva joukkue. Suomen EM-joukkueen varamieheksi alle 60-kiloisten painoluokkaan valittu Antti otteli hienosti hopeaa.

Kolmessa ensimmäisessä ottelussa Ranskan Sebastien Berthelot, Slovenian Kristjan Crnic ja Puolan Kamil Sulek kaatuivat Antin käsittelyssä ennen täyttä aikaa 10-0. Neljäs ottelu Iso-Britannian Brett Caswellia vastaan vaati täyden otteluajan, jonka Antti otti nimiinsä lukemin 5-0. Samoin lukemin kaatui välieräottelussa Hollannin Sjoerd Diemel.

Loppuottelussa Antti sai vastaansa Euroopan rankinglistalle 11. sijoitetun Slovenian Roki Draksicin. Vastus oli Antille vielä liian kova ja voitto meni Slovenialaiselle 10-0. Näin Antti Rintamäelle hopeaa erinomaisesti sujuneen turnauksen päätteeksi. Hopean arvosta kertoo jotain se, että myös Helsingin Sanomat noteerasi Antin toisen sijan urheilusivuillaan.

Tänä vuonna myös lajista kiinnostuneelle yleisölle tarjoutuu poikkeuksellisen mainio tilaisuus seurata huippujudoa, kun EM-kisat järjestetään suomalaisittain kotoisissa merkeissä Tampereella 26.-28.5.Siivoustalkoot 16.5.2006

Salin siivoustalkoot pidettiin tiistaina 16. 5. klo 18-20. Sali saatiin siistiksi kevätleiriä varten.


Antti Rintamäki voitti kultaa Joensuussa Judon SM-kilpailuissa

Judon SM-kilpailut oteltiin 22.-23.4 itä-Suomessa Joensuussa. Ensimmäistä vuottaan miesten sarjassa otellut Antti Rintamäki otti heti kultaa sarjassa M-60 kg. Nummelan Judon salilla saatetaan voiton johdosta heittää muutama ylimääräinen onnitteluheitto, sillä SM-kulta oli urheiluseuran ensimmäinen miesten sarjassa saavutettu.

Antin valmistautuminen kisoihin onnistui suunnitellusti. Kisapäivänä otteluihin latautuminen oli hyvä ja parani entisestään loppuottelua kohti edetessä. Antin mukaan .Taktiikka onnistui hyvin. Alkuottelut otin varmasti, ettei tule virheitä.. Eikä virheitä tullut. Antti voitti kaikki alkuotteluidensa vastustajat ipponilla 10-0. Toisessa lohkossa Juho Reinvall Tampereelta teki yhtä perusteellista jälkeä. Molemmat selvittivät tiensä finaaliin alkuotteluiden kaltaisella varmuudella.

Loppuottelu käytiin pisteettömänä ottelun puoliväliin asti. Tässä vaiheessa Antin paremmuus alkoi tulla esiin. Hän teki waza-arin (5-0) arvoisen jalkakoukkauksen. Tämän jälkeen nähtiin kolme komeaa tomoe-nage heittoa, jossa heittäjä uhraa tasapainonsa kaatumalla taaksepäin samalla kun vastustaja heitetään jalan avulla selälleen. Kaksi ensimäistä heitoista toivat yokon verran pisteita ja kolmas päätti ottelun ipponiin kun ottelua oli jäljellä 41 sekuntia.

Antti on Nummelan Judon kasvatti, joka aloitti judon 8 vuotiaana Eino Ketolan ja Matti Perkiön opastuksella. Varsinaisesta valmennuksesta ovat vastanneet Mikko Rintamäki ja Antin miesten SM-kultaan luotsannut Arto Raekorpi. Antille on kertynyt 12-vuotisen judouran varrelta useita junioreiden SM-mestaruuksia, A-turnausvoittoja, sekä kerran nuorten PM-pronssia. Uran alkuvaiheessa vanhemmat kuljettivat Anttia kisoihin. Vuosien myötä rooli on muuttunut, mutta .edelleen ollaan huoltohommissa mukana. toteaa Antin isä, Mikko Rintamäki.

Keväällä ylioppilaslakin päähänsä painava Antti on harjoitellut viimeiset kolme vuotta Tampereella. Tulevana syksynä tavoitteena on päästä opiskelemaan Pajulahden urheiluopistoon liikunnan ohjaajaksi. Opiskelupaikka Pajulahdessa ja judon huippuvalmennuksen pariin pääseminen mahdollistavat Antin nousun SM-tason urheilijasta aina MM-tasolle saakka. Varusmiespalvelusta silmällä pitäen Antti on lähettänyt hakemuksen myös Lahden urheilukouluun.

Sponsoreille tarjolla oiva tilaisuus

Menestyksen hakeminen velvoittaa Antin hakemaan riittävän kovaa vastusta. Tämä tietää vuosittain useita turnausmatkoja ympäri eurooppaa. Turnauksiin osallistuminen ei ole ihan halpaa hommaa, sillä yksi kisamatka Hampuriin kaikkine kuluineen kustantaa 1000 €. Sponsorien kannattaakin nyt olla hereillä; edustavan nuoren miehen tavoitteet ovat korkealla ja toiminta on jo nyt ammattimaista. Sponsoroinnista kiinnostuneet löytävät Rintamäkien yhteystiedot Nummelan Judon kotisivuilta osoitteesta http://www.nummelanjudo.fi.

Kuva
(Anne Tikkanen): Antti Rintamäki M-60 SM kultaa


Junnu Cup II oteltiin 23.4.2006 Tuusulassa

Kisoihin osallistui kaikkiaan noin 200 valko- ja keltavöistä junioria. Nummelan Judosta mukaan uskaltautui 11 nuorta judokaa. Kotimatkalla mitali roikkui peräti kahdeksan kaulassa. Monille ensimmäiset oman salin ulkopuoliset kilpailut aiheuttivat jonkin asteista jännitystä. Kisa-aamuna Joni Tervolle ei maistunut puuro lusikallista enempää. Kisapaikalla, jännityksen jo hieman lauettua, eväsleivät olivatkin sitten tarpeen. Valkovöiset tytöt saivat omiin otteluihinsa lisäjännitystä huomaamalla, että osa tulevista vastustajista oli keltavöisiä. Tämä tieto ei haitannut ainakaan Hilppa Leinikin menoa, joka otteli tapansa mukaan sinnikkäästi. Päivän parhaasta tuloksesta vastasi ahkerasti harjoitteleva Ella Lehtinen, joka nappasi sarjansa kultaa kahdella ipponin arvoisella voitolla.

Kuva: Joni tekee sidonnan

Palkintojen jaon jälkeen Oskari Mäkisellä oli aikaa pohtia mitalien välistä arvojärjestystä. Eritoten Oskaria askarrutti kysymys, että "Onks pronssi sama ku melkein kulta?". Niukasti mitalisijojen ulkopuolelle jääneet Jesse Häkkinen, sekä veljekset Anton ja Daniel Palomäki eivät jääneet kuitenkaan ilman otteluvoittoja. Daniel nappasi oman voittonsa niukimmalla mahdollisella tavalla. Tasaväkinen ottelu päättyi ilman suorituspisteitä. Niinpä tuomareiden ei auttanut muuta kuin tarttua äänestyslippuihin. Kaikki kolme tuomaria nostivat Danielin otteluvyön värisen lipun ilmaan merkkinä siitä, että aktiivisempana osapuolena hän ansaitsi voiton.

Yhden silmäparin oli mahdotonta seurata kaikkia kolmella matolla käytyjä tapahtumia. Kisapaikalla vaihteeksi huoltajan roolissa ollut Aksel Danielson kertoi, että kaikkien Nummelan Judosta mukana olleiden junioreiden otteet olivat hyviä.

Kultaa:
Ella Lehtinen ET-38,6

Hopeaa:
Elli Leinikki ET-43,1
Samu Majava EP-33,0
Jonne Ahola DP-55,9

Pronssia:
Hilppa Leinikki ET-28,5
Oskari Mäkinen EP-23,7
Joni Tervo EP-24,4
Julius Sala EP-29,9

4. sija:
Jesse Häkkinen EP-24,4
Anton Palomäki EP-28,0

5. sija:
Daniel Palomäki EP-24,4


Kuva:
Jesse (vas.), Samu, Joni, Jonne, Daniel, Elli, Hilppa ja Anton, sekä kuvasta puuttuvat Ella, Oskari ja Julius, voivat olla tyytyväisiä kisasuorituksiinsa.


Salikisa 19.04.2006

Salikisan tulokset


Judon avoimet Etelä-Suomen aluemestaruuskilpailut 2006

Ilmoittautuneita yli 190 ja ottelemaan saapui 180 judokaa. Seuraavat tulokset 25.3.2006 Suutarilan yläasteella:

Kultaa:
Julia Hellgren TC -44
Arvi Malinen PC -46
Walter Danielson PB -73

Hopeaa:
Emil Danielson PD -55

Pronssia:
Jessika Hellgren TE -32
Joel Jääskeläinen PC -42
Niina Jokinen N -63


Avoin kansallinen Hämeenlinna 37-v shiai la 8.4.2006

Tulokset Nummelan Judon osalta:

Kultaa:
Emil Danielson DP-55
Arvi Malinen CP-46

Hopeaa:
Jessika Hellgren ET-28
Johannes Jääskeläinen BP-50

Pronssia:
Walter Danielson BP-73
Joel Jääskeläinen CP-42

5. sija
Julia Hellgren CT-48

Ei sijoitusta:
Anniina Jokinen DT-32

Ottelijoita oli yhteensä 285 ja Nummelan Judosta 8 kilpailijaa. Seuroja oli mukana 46, Nummelan judo sijoittui kuudenneksi.


Finlandia Cup 3 8.4.2006 Hämeenlinna

Ottelijoita 51, Nummelan Judoa edusti Kapu.

Pronssia: Petri Kapulainen M+100


Salikisa 29.3.2006

Salikisan tulokset.

Salikisat 29.3.2006
Alempien vöiden mestaruuskilpailut 19.3.2006 Vantaalla

Nummelan Judon ainoa edustaja oli Emil Danielson. Emil otteli sarjassa pojat -55 kg. Ensimmäisessä ottelussaan Emil sai vastaansa Eemeli Saarikosken, joka voitti koko sarjansa. Keräilyissä Emil kohtasi Lohjan Tomi Kähkösen, joka hävisi Emilille ottelunsa yukolla. Seuraavana vastaan tuli keräilyissä Eero Gröndahl ja kyse oli pääsystä pronssiotteluihin. Tasaisen ja kovan ottelun voitti ipponilla lopuksi Gröndahl päästen pronssiotteluun.


Matsuru kannu 11.3.-06 Kotka

Walter Danielson BP-81, 1.
Emil Danielson DP-50, 3.
Arvi Malinen CP-46, 3.
Antti Rintamäki M-66, 1.


Junioreiden peruskurssi 3.3.2006

Kuvia junioreiden peruskurssin harjoituksista.

Kuva:
Treenit alkaa.

Kuva:
Rytmitaju paranee

Kuva:
Päällään seisontakin alkaa jo sujua.


Samurai Cup I 11.2.-06 Nastola

Aksel Danielson BP-73, 3.
Walter Danielson BP-73, 3.
Johannes Jääskeläinen BP-50, -
Niina Jokinen AT-63, -
Arvi Malinen BP-45, 4.


Ice Power Cup 28.1.-06

Tammikuun 28. päivänä Tampereelle oli saapunut ottelijoita yllättävän paljon. Yli 300 judokan paremmuuden selvittäminen kesti aamusta aina klo 19 asti. Ulkomaista väriä tatamille toivat Viron, Latvian ja Liettuan edustajat. Mitalitilastossa Nummelan judo ylsi 11. sijalle 49:stä judoseurasta. Kaikki ottelunsa voittanut Jessika Hellgren palkittiin pokaalilla E-tyttöjen parhaana ottelijana.

B-poikien -73kg tuplapoolina otellussa sarjassa koettiin erikoinen näytelmä. Ensimmäisessä ottelussaan Walter Danielson voitti Tommi Jalkasen puhtaasti ipponilla. Tässä vaiheessa poolinsa viimeisenkin ottelun hävinnyt Jalkanen oletti pudonneensa jatkosta ja poistui kisapaikalta. Walterin toisessa ottelussa vastustaja väänsi matossa Waltteria kielletyllä, selkärankaa vaarantavalla tavalla. Tästä hyvästä vastustaja suljettiin ulos kisoista ja hänen aikaisemmatkin ottelunsa mitätöitiin. Walter voitti ottelun ja samalla poolinsa. Kisapaikan jättänyt Jalkanen pääsi myös jatkoon. Toisessa poolissa Walterin veli, Aksel Danielson oli selvittänyt tiensä jatkoon poolinsa kakkosena.

Ensimmäisessa semifinaalissa vastakkain piti olla Tommi Jalkanen ja Samuli Havas. Havas oli loukkaantumisen vuoksi kykenemätön ottelemaan, joten kotimatkalla oleva Jalkanen pääsi finaaliin.

Toisessa semifinaalissa Danielsonin veljekset kohtasivat toisensa. Aksel tienasi finaalipaikan pakottamalla Walterin antautumaan kuristettuna. Finaalissa Akselin tehtäväksi jäi kumartaa kultaa vastustajan poisjäännin takia. Kolmanneksi tullutta Walteria voidaan pitää henkisenä hopeamitalistina; voittihan hän kertaalleen pelkillä häviöillä hopeaa "voittaneen" ottelijan.

Johannes Jääskeläinen otteli sarjassa BP-50kg. Hän voitti yhtä lukuunottamatta kaikki ottelunsa ipponilla. Johanneksen ainoa tappio tuli toisessa ottelussa sarjan voittajaa vastaan. Keräilyissä Johannes voitti mm. viime vuoden SM-hopeamitalistin Niklas Petrowin. Päivän saldona Johannekselle ansaittu pronssimitali.

Julia Hellgrenin CT-48kg sarja oteltiin tuplapoolina. Pirteästi otellut Julia voitti oman poolinsa. Toisessa semifinaalissa tuli kuitenkin tappio, joten Julia voi täydentää palkintokaappiaan pronssimitalilla. Anniina Jokinen voitti pronssia sarjassa DT-32. Poolinsa kakkossijan saavuttaneen Anniinan urakka päättyi semifinaalissa kärsittyyn tappion.

Ensimmäistä kertaa C-pojissa otelleen Joel Jääskeläisen tavoite pääsystä -38kg sarjaan ei aivan toteutunut. Sarjassa CP-42kg tie nousi pystyyn toisessa ottelussa, jonka Joel hävisi niukasti.

Tulokset Nummelan Judon osalta:

Kultaa: Aksel Danielson BP-73, Jessika Hellgren ET-32
Pronssia: Walter Danielson BP-73, Julia Hellgren CT-48, Johannes Jääskeläinen BP-50, Anniina Jokinen DT-32
(-): Joel Jääskeläinen CP-42
Ċ
Nummelan Judo,
11.1.2010 klo 13.08
Ċ
Nummelan Judo,
11.1.2010 klo 13.08