Arkisto‎ > ‎1990-luku‎ > ‎

1993Taas useita mitaleja Nummelan Judolle

Luoteis-Uusimaa 3.1.1993

Nummelan Judon Linda Skogberg ja Elina Häyrinen voittivat kultaa Hyvinkäällä itsenäisyyspäivänä pidetyissä kovatasoisissa kansallisissa judokilpailuissa.

Nummelalaiset saivat kisasta myös hopeaa ja pronssia. Jani Lehtinen otteli itsensä finaaliin asti, mutta hävisi sen niukasti ja jäi hopealle. Timo Savolainen yllätti yltämällä pronssille.

Kisojen yhdeksi tuomariksi oli kutsuttu Nummelan Judon Hannu Tenhunen.

Juniorit juhlivat Espoossa

Etelä-Suomen aluemestaruuskilpailuissa Espoossa 12.joulukuuta Nummelan Judon menestys oli huikea.

Junioreiden eli alle 18-vuotiaiden sarjoissa oranssivöinen Elina Häyrinen otteli hopeaa vyöarvoltaan korkeampia vastaan voittaen jopa yhden ruskeavöisen. Linda Skogberg taisteli hienosti itseään painavampien kanssa sijoittuen pronssille.

Mikko Mehtonen, Sami Järvinen ja Miro Lehtonen ottelivat hyvin ja he kaikki sijoittuivat pronssille omissa sarjoissaan. Tässä kovassa kisassa myös Timo Savolainen otteli hyvin, mutta hävisi pronssiottelun ja sijoittui viidenneksi.

Miehissä Nummelan Judoa edusti Petri Huotari ja Petri Kapulainen samassa sarjassa. Huotari otteli loistavasti kahden vuoden tauon jälkeen sijoittuen pronssille ja Kapulainen voitti sarjan raudan lujalla kilpailukokemuksellaan. Tällä panostuksella Nummelan Judo sai yhteispisteissä hopeaa.

Tuomareina Nummelan Judosta olivat Hannu Tenhunen ja Hannu Juselius.

Uusia vyöarvoja

Judon alkutaipaleensa aloittivat Matti Perkiö ja Ismo Rautajärvi, jotka suorittivat kunnialla keltaisen vyön.

Oranssia vyötä suorittamassa olivat Markus Aho, Kari Kiviahde, Mikko Kiviahde, Riku Pirinen, Kirsi Hanhikangas, Toni Perkiö sekä Petri Turunen, jonka tekniikka oli hieman muita parempi.

Vihreää vyötä tavoitteli joukko hyvin menestyneitä ja ahkerasti harjoitelleita kilpailijoita, joista myös kaikki saivat vihreän vyön. Vyön saivat Sami Järvinen, Mikko Mehtonen, Timo Savolainen, Elina Häyrinen ja Linda Skogberg.

Graduoisijana toimi Hannu Tenhunen, jolla on lupa myöntää vöitä aina siniseen asti, oli erittäin tyytyväinen kaikkien suoritukseen.

Jäsenmäärä kasvanut roimasti

Nummelan Judon jäsenmäärä ja sen myötä kilpailumenestys on kasvanut roimasti kuluneena vuonna. Seuran jäsenet ovat pärjänneet hyvin kansallisissa ja kansainvälisissäkin kisoissa. Nummelan pienestä asukasluvusta huolimatta seura on täysin kilpailukykyinen Helsingin seurojen kanssa.

Uusia harrastajia seura ottaa vastaan ensi helmikuussa. Tarkemmat tiedot selviävät vasta helmikuun alkupäivinä.


Nuoret judokat menestyivät

Luoteis-Uusimaa 12.2.1993, jsh

Viikonloppuna järjestettiin Raumalla ensimmäiset vuoden 93 judon B-nuorten SM-osakilpailut. Kolmeen eri kilpailuun lohkottu Samurai Cup on siis arvokisa.

Kisoihin lähti Nummelasta pieni joukkue alle 17-vuotiaita judokoita. Joukkueessa oli pari jo kisakonkareiksi luettavaa ja puoli tusinaa uudempia tämän tason tulokkaita.

Hopea ja kaksi pronssia

Hopean pojat alle 65 kiloa -sarjassa toi NuJu:lle Jyri Heinonen. Jyrin ottelut kulkivat hyvin: voitto kaikista vastustajista alle minuutin (otteluaika 4 minuuttia), kunnes finaalissa asettui vastustajaksi Siuntion Veli-Pekka Keränen.

Heinonen ja Keränen harjoittelevat yhdessä jo neljättä vuotta, ja sen näki ottelussakin. Pojat tunsivat toistensa tekniikat niin hyvin, että pisteen pistettä ei kummallekaan herunut.

Ja kun tiedetään, että kamppailulaji ei pääty tasapeliin koskaan, joutuivat tuomarit äänestämään voittajat, ja tällä kerralla se oli Keränen.

Mehtosella ja Häyriselle pronssia

Pronssin sarjassa alle 45 kiloa ylti vasta ensimmäisissä kovissa kilpailuissa käyvä nuori Mikko Mehtonen. Mikon rento tyyli otella judoa oli monelle vastustajalle aivan uutta ja yllättävää.

Tytöistä pronssia voitti jo hieman enemmän kilpaillut Elina Häyrinen. Elina jatkoi samaan tyylin menestymistään kuin mihin viimevuosi päättyi, valittiinhan neitokainen NuJu:n vuoden naisjudokaksi kaudella 1992.

Ensi kuussa Rovaniemelle

Näillä mitalisijoituksilla varmistivat kilpailijat paikkansa Rovaniemen kisakoneeseen Samurai Cup II-kisoihin.

Judoliitto ei vaadi jatkoon menijöiltä mitalisijoituksia, mutta seura voi näinä aikoina lähettää vain sellaisia judokoita kalliille kilpailukiertueille, joilla on todellisia mahdollisuuksia kärkisijoille.
- Harjoituskisoissa sitten käydään lähempänä ja halvemmalla, korostaa NuJu:n puheenjohtaja Hannu Tenhunen.


Jyri Heinonen hopealle

Luoteis-Uusimaa 26.2.1993

Nummelan Judon 16-vuotias Jyri Heinonen otteli itsensä jälleen hopealle Rovaniemellä 20.2. järjestetyissä Samurai Cup II –judokisoissa.
Cup-muotoisissa Samurai-kisoissa Jyri on nyt kokonaissijoitukseltaan toisena, ja vain yhden pisteen jäljessä cupia johtavaa Siuntion Veli-Pekka Kerästä.
Joensuussa järjestetään cupin viimeinen osakilpailu, ja näin ollen poikien keskinäinen paremmuus ratkeaa silloin.


NuJu:n Jyri Heinonen vuoden 93 samurai

Arvostetun judocupin voitto Nummelaan

Luoteis-Uusimaa 10.3.1993, JSH

Nummelan Judon 16-vuotias Jyri Heinonen varmisti arvostetun Samurai cupin voiton itselleen lauantaina 6.6. Joensuussa voittamalla tämän osakilpailun ja samalla koko cupin.

Jyri oli kaikissa Samurai Cupiin kuuluvissa kilpailuissa mukana finaalissa. Tammikuussa Raumalla tuli hopeaa, kun tuomarit äänestivät tasapeliin päättyneen loppuottelun voittajaksi Siuntion V-P Keräsen. Helmikuussa Rovaniemellä Jyri oli jälleen mukana finaalissa häviten 3:n pisteen arvoisesti rovaniemeläiselle Petteri Pohjalle.
- Kyllä harmitti silloin rankasti, sillä olin juuri hetkeä aikaisemmin tehnyt kaverille ipponin arvoisen suorituksen, josta olisin saanut 10 pistettä ja voitto olisi ollut minun. Mutta tuomarit katsoivat, että heittoni oli lähtenyt rajalta ja hylkäsivät sen.
- Nyt keskityin Joensuun kilpailuihin hyvin ja tahdoin voittaa, sillä kaksi niukkaa häviötä aiemmissa osakilpailujen finaaleissa kismittivät. Joensuuhun lähdin yhden pisteen takaa-ajo asemasta johtavaan nähden, kertoo Jyri.

Jyrin keskittyminen ja voiton nälkä näkyikin sitten itse kilpailussa. Otteluaika näissä kilpailuissa oli 4 min/ottelu. Jyrin pisin ottelu kesti vain 3 min, tällöin kukistui Helsingin Shikaran Ossi Pietilä, joka muuten on viimevuoden suomen mestari. Tämä oli jo toinen peräkkäinen voitto Pietilästä SM:n jälkeen Jyrille.

Ensimmäinen Cupin voitto Nummelan Judolle

Jyri Heinosen tuoma cupinvoitto on ensimmäinen cupin voitto mitä koskaan on tullut Nummelaan. Yksittäisiä mitalisijoja on aiemmin tullut NuJu:lle. Näinkin pitkästä kilpailuputkesta voiton tuominen on merkittävä saavutus, jota judoa harrastavien keskuudessa osataan arvostaa, sillä cupia voisi verrata kolmeksi perättäiseksi SM-kilpailuksi, onhan joka kilvassa aina mukana maan parhaimmisto.

Lisää edustustehtäviä

Tulevasta Jyri kertoo, että hänet on valittu maajoukkueeseen edustamaan Suomea kahden viikon kuluttua alkavaan Suomi-Eesti-maaotteluun sekä kuukauden kuluttua Tanskan Ålborgissa pidettäviin kansainvälisiin kilpailuihin. Ruotisin Göteborg on myös keväällä ohjelmassa.
- Kiirettä pitää, kun lukiokin pitää hoitaa kunnolle, toteaa Jyri.
- Kaikesta huolimatta uskon menestyväni myös näissä kisoissa, sillä olen voinut harjoitella tosi kovaa ilman loukkaantumisia koko talven. Tunnen olevani nyt hyvässä vireessä, sanoo Jyri.

Samurai-cup, yhteistulos:
T-44 Paula Pöyry Tikkurilan Judokat 15 p
T-48 Kaisu Parviainen Oka-Doo Outokumpu 15 p
T-52 Mari Heinonen Iisalmen Judoseura 10 p
T-56 Loviisa Anttila Lappajärven veikot 11 p
T+56 Anne-mari Rosenberg Fudoshin Pori 5 p, Mia Tuomi Tikkurilan Judokat 5 p

P-45 Juho Lahtinen Koyama Rovaniemi 13 p
P-50 Erno Vuorinen Kippon Kitee 13 p
P-55 Anssi Ryhänen Iisalmen Judoseura 8 p
P-60 Tuomo Pylkäs Oulun Judoseura 10 p
P-65 Jyri Heinonen Nummelan Judo 11 p
P-71 Tuure Toivola RJS Rauma 9 p
P-78 Daniel Nyberg Tsukuri Hanko 5 p

Yhteispisteissä paras seura: Tikkurilan Judokat

Samurai-cup III 6.3. Joensuu
Pojat -45 kg: 1) Asser Kokkonen Iisalmen Judoseura (yht 6 osall.)
Pojat -50 kg: 1) Erno Vuorinen Kippon Kitee (yht 6 osall.)
Pojat -55 kg: 1) Jere Ahvenainen Tikkurilan Judokat (yht 6 osall.)
Pojat -60 kg: 1) Tuomo Pylkäs Oulun Judokerho (yht 6 osall.)
Pojat -65 kg: 1) Jyri Heinonen Nummelan Judo (yht 6 osall.)
Pojat -71 kg: 1) Veli-Pekka Keränen Keidokan Siuntio (yht 6 osall.)
Pojat -78 kg: 1) Ville Matsson Budokwai Turku (yht 2 osall.)

Tytöt -44 kg: 1) Tikkurilan Judokat (yht 4 osall.)
Tytöt -48 kg: 1) Kaisu Parviainen Oka-Doo Outokumpu (yht 4 osall.)
Tytöt -52 kg: 1) Marjut Salmelin Tapanilan Erä (yht 6 osall.)
Tytöt -56 kg: 1) Loviisa Anttila Lappajärven Veikot (yht 6 osall.)
Tytöt +56 kg: 1) Mia Tuomi Tikkurilan Judokat (1 osall.)


Jyri Heinonen judopronssille Tartossa

Nummelan Judon 16-vuotias oli paras suomalainen

Luoteis-Uusimaa 26.3.1993

Nummelan Judon Jyri Heinonen otteli viikonloppuna 20.-21.3. Eestin Tartossa järjestetyissä judokilpailuissa parhaana suomalaisena painoluokassaan pronssille. Jyri hävisi vain yhden ottelun. Voittajaksi tuli Ukrainan mies ja hopeaa meni Venäjälle.

Kilpailujen tasoa luonnehti kovaksi paikalla ollut NuJu:n puheenjohtaja ja tuomarinakin kilpailuissa toiminut Hannu Tenhunen. Ei kovuus ollut sinänsä mikään ihme – olihan paikalla entisestä Neuvostoliitosta ja sen eri osavaltioista omat joukkueensa.

Jyri (16) kertoi vastustajien olleen huomattavan voimakkaita. Tämä lienee peruja sampopainin laajasta harrastuksesta maassa. Sampo on hyvin lähellä judoa, mutta siinä voima on paljon merkittävämpi tekijä kuin judossa. Me täällä Pohjoismaissa käytämme ja harjoittelemme teknisempää judoa, ei niinkään voimaa.
- Huomasin kilpailuissa että tekniikkani pystyi hyvin eliminoimaan vastustajan käyttämän voiman. Itseluottamusta sain lisää myös siitä ottelusta jonka hävisin, sillä häviö tuli omasta virheestä, ei vastustajan paremmuudesta. Ja omia virheitäni pystyn harjoittelemaan pois, kun tiedostan ne ja keskityn niihin, miettii kilpailuihin tyytyväinen Jyri.


Judomitaleja Ruotsista

Luoteis-Uusimaa 28.5.1993

Nummelan Judon joukkue lähti Ruotsiin SBI-cupiin hakemaan yhtä mitalia ja yhtä pistesijaa, mutta toisin kävi. Suomeen tuli yhteensä neljä mitalia, joista peräti kolme Nummelan Judolle.

SBI-cup kilpailtiin 20.5. Kovatasoiseen kisaan osallistui Nummelasta neljä kilpailijaa, osanottajia oli kaikkiaan noin 400.

Ensimmäistä kertaa ulkomailla kilpaillut Riku Pirinen otteli hienosti, vaikka hävisikin viimeisellä sekunnilla ensimmäiselle vastustajalleen jääden näin sijoittumatta.

Toni Perkiö otteli alle 30 kg:n sarjassa monta hienoa ja tasaista ottelua sijoittuen pronssille.

Elina Häyrinen otteli alle 52 kg:n sarjassa voittaen kaikki ottelut semifinaaliin asti ennen täyttä aikaa. Finaalissa Elina hävisi vain pisteillä täydessä ajassa sijoittuen hopealle.

Yli 95 kg:n sarjassa valmentajana mukaan lähtenyt Petri Kapulainen ylsi hopealle voittaen muut Ipponilla, paitsi hieman isokokoisemman vastustajansa finaalissa.

Juniorien aluecup

Junioreiden alueellisen cup-kilpailun toinen osakilpailu käytiin Tapanilan Erän isännöimänä. Nummelan Judon C-nuoret voittivat tämän osakilpailun jättäen jälkeensä mm Suomen suurimman judoseuran Tikkurilan Judokat.

Cupin kolmas osakilpailu käydään Nummelassa ensi lokakuussa.


Perinteitä kunnioittava judokilpailu Nummelassa

Luoteis-Uusimaa 2.6.1993, JSH

Nummelan Judo järjesti nuorimmille judon harrastajille omat kilpailut toukokuun puolivälissä.

Kilpailu oli poikkeuksellisen. Aiemmin painoluokkiin jaetut kilpailijat olivat nyt vanhan judoperinteen mukaan kaikki samassa luokassa, myös tyttöjä.

Judon alkujuurilla Japanissa oli tapana kilpailla aina niin, että oli vain yksi avoin kilpailuluokka, kokoon katsomatta. Mutta näin oli myös yksi ja ainut voittaja, joka oli myös sitä arvostetumpi. Kun judo levisi muualle maailmaan, tulivat painoluokat mukaan kilpailuihin. Nyt otellussa kilpailussa ikäjakautuma oli 7-13 vuotta, jokainen arvaa, ettei pienimmillä ollut helpointa, mutta huomattava on, ettei judo ole vain fyysistä ja teknistä vaan hyvin suurelta osalta henkistä voimaa, joka ei katso ihmisen ikää eikä kokoa.

Tämä ajatus toteutui myös näissä kilpailuissa, sillä voittanut Panu Matilainen ei kokonsa puolesta ollut suurin. Hyvin lupaavasti alkoi myös Tero Lukkalan kilpailu-ura, sillä tulihan näistä ensimmäisistä kilpailuista kotiin vietäväksi hopeasija.

Kamppailulajeissa tytöt tulevat vuosi vuodelta paremmin esille. Näin kävi myös nyt, sillä pronssisijat jaettiin kahdelle tytölle, Pirjo Jouttimäelle ja Eliisa Ketolalle.

Kaikkiaan 30 ottelua oli käytävä, ennen kuin kilpailujen vetäjä Hannu Juselius pystyi julistamaan voittajan sekä muut sijoitukset.


Kiitos yhteistyökumppanit, sponsorit ja vapaaehtoiset työntekijät!

Me olemme tehneet Nummelan yön:

Vihdin kunta, ministeri Veikko Helle, kunnanjohtaja Marketta Kokkonen, hallintojohtaja Hannu Nummela, Erkki Hakkarainen, Tenho Öblom, Mainostoimisto peuranjälki – Ari Peura ja Susanna Pääkkönen, Vihdin Nuorisoverstas, Super Henrikki, Suomen Tiepalvelumiesliitto, Rahtarit/Karjaan Seudun tiepalvelu, Luoteis-Uusimaa, Vihdin Uutiset, Vesa Valtonen, Länsi-Uusimaa, Vihdin seurakunta, Esa Lahtinen, Pirkko Kela, Eija Vuorela, Arto Messberg, Vikke, Nummelan Soittokunta, vihdin Miehet, Vihdin Naisvoimistelijat, Vihdin Quickstep, Vihdin Teatteri, Vihdin Pallo, Nummelan Judo, Hapkido, Vihdin Kuvataidekoulu, DJ:t Jartza ja Jaska, Anssi Kela, Antti Raiski, Vihdin Kameraseura, Säästötalous, Säästöpankki, Muotolevy, Nummelan Rakennuskone, Vihdin poliisi, Vihdin palokunta, Suomen Punainen Risti, Liisa Okkonen, Kaarikoti, Nummelan Työväenyhdistys Elo, Ulla-Maija Aaltonen, yhtye Pekka ja Susi, yhtye Mikko Virta ja rytmiryhmä, yhtye Mindhalf, yhtye Scarecrows Shadow, Jori Ahl, St. Pauls Sound, Vihdin kulttuuritoimisto, USA Classic Parts, Uudenmaan Kirjoittajat, Hottentotti, Ghanalaiset, Vihdin Sähkö, Vihdin Vihreät, Vihdin urheiluautoilijat, LC Vihti/Nummela, LC Vihti/Hiidenvesi ja Nuorisopalvelu Yöjalka.

Vihdin Uutiset 16.6.1993


Itsepuolustusta opiskelemassa


Perusturvan työntekijät jatkoivat itsepuolustuskurssia keskiviikkona 18.8.1993
Maksullinen kurssi halukkaille Nummelan Judon toimesta tulossa.
Itsepuolustuskurssia on vetänyt Hannu Tenhunen,

Suora Numero 8/1993 (Vihdin kunnan henkilöstölehti)


Aloitamme uudet aikuisten ja junioreiden judon alkeiskurssit

Ilm. Nummelan Judon salilla ma 30.8. klo 19.30 alkaen. Juniorikurssin osanottajamäärä rajoitettu 30:een, jotka otetaan paikan päällä ilmoittautuneista. Harj.ajat aikuisten kurssilla ma, to 19.30 – 21.00 ja junioreilla ti, to 18.00 – 19.00.
Tied. Judon Salilta Vihdintieltä (amm.kurssikeskus)

Kurssi-ilmoitus Luoteis-Uusimaassa 29.8.1993


Nummelan Judokat menestyivät hyvin

Luoteis-Uusimaa 13.10.1993, pm

Nummelan Judo isännöi viikonvaihteessa Nummelan yläasteella kansalliset kilpailut, joissa nähtiin niin kokeneita judokoita kuin vasta harrastuksensa alkaneita nuoria tyttöjä ja poikia.

Lauantaina käytyihin viidensiin Hiiden Shiai –kisoihin oli kilpailijoita saapunut eri puolilta maatamme aina Pohjois-Suomea myöten, ja mitalisijoja jäi myös järjestävän seuran kilpailijoille. Tämä siitä huolimatta, että kärkijudokat olivat samaan aikaan Tukholmassa järjestetyissä kansainvälisissä kisoissa.

Naisten alle 56-kiloisissa voitti Elina Häyrynen kultaa, miehissä alle 71-kiloa taisteli Toni Kettunen pronssia, samaan ylti avoimessa sarjassa Petri Kapulainen. Alle 55-kilon sarjassa ylti vielä juniori-iässä oleva Mikko Mehtonen hopeapallille.
- Omiemme menestys oli varsin hyvä, ja kun järjestelytkin sujuivat saumattomasti, on meillä syytä tyytyväisyyteen. Jo perinteiseksi tullut Hiiden Shiai käydään jälleen ensi vuonna, vakuutti Nummelan Judon puheenjohtaja Hannu Tenhunen.

Nuoretkin osaavat
Melkoista vilskettä ja vilinää nähtiin sunnuntaina lähes 120:n, kymmenen vuoden molemmilla puolilla olevan, pojan ja tytön esittäessä taitojaan.

Kyseessä oli Etelä-Suomen alueen 3. Junnu-cup, ja osanottajia oli kolmestatoista seurasta. Osa kilpailijoista on jo omaksunut judon taitoja, toiset sen sijaan ovat vasta lajinsa alkutaipaleella. Mutta yrityksen puutteesta ei voinut ketään syyttää, peliin pantiin kaikki mahdollinen.

Nummelan Judosta nousivat korkeimmalla pallille Ilkka Mehtonen, Tero Ruosteoja, Marko Seppälä, Panu Matikainen ja Juha Saario. Menestystä täydensivät hopeamitaleillaan Matias Ekman ja Titta Rautiainen sekä kolme pronssia napanneet nuoret lupaukset.
- Judokamme yllättivät mieluisasti, näin hyvää menestystä emme osanneet etukäteen odottaa. Olemme oikealla tiellä ja iän sekä taidon kasvaessa kuullan omistamme myöhemmin vielä enemmän, uskoo Tenhunen.

Isäntäseura voitti seurojen välisen cup-kisan ylivoimaisesti, ja samaa on odotettavissa jatkossakin.

Judokilpailu Hiiden Shiai 9.10.1993 Nummelan yläaste

Tulokset
Miehet -60 kg: 1) Tuomo Auvinen Kotkan JS, 2) Henry Markku Kuttulan Judo, 3) Sami Leinonen Espoon JK.
-65 kg: 1) Kimmo Saarelainen Kotkan Judoseura, 2) Jukka Oratuomi Hämeenlinnan JS, 3) Mika Atti Kuttulan Judo ja Tapio Vähätalo Budokwai.
-71 kg: 1) Tommi Nurminen Haminan JS, 2) Janne Keurulainen Kuttulan Judo, 3) Tomi Mäkinen Budokwai ja Toni Kettunen Nummelan Judo.
-78 kg: 1) Juhani Tanayama Kurikan Ryhti, 2) Matti Latttu Kamiza Lappeenranta, 3) Marko Ylikännö Tikkurilan Judokat ja Mika Mäkelä Chikara Helsinki.
-86 kg: 1) Ari Jääskeläinen Meido-Kan Helsinki, 2) Harri Honkanen Meido-Kan, 3) Hannu Hokkanen Pikadon Pieksämäki ja Jukka Laitinen Chikara.
Avoin: 1) Timo Peltola Tikkurilan Judokat, 2) Marko Valmu Hämeenlinnan JS, ) Jukka Laitinen Chikara ja Petri Kapulainen Nummelan Judo.

Naiset -48kg: 1) Krista Alakiuttu Budokwai, 2) Maarit Kallio Hämeenlinnan JS, 3) Paula Pöyry Tikkurilan Judokat.
-52 kg: 1) Marjut Salmelin Tapanilan Erä, 2) Nina Kolehmainen Tikkurilan Judokat, 3) Mervi Lahtinen Keidokan Siuntio.
-56 kg: 1) Elina Häyrinen Nummelan Judo, 2) Kati Nordström Budokwai, 3) Marjaana Koivula Chikata.
-61 kg: 1) Kaija Paasimaa Hämeenlinnan JS, 2) Netta Ruusunen Maskun Tempo, 3) Katja Tallinen Valkeakosken JS.
Avoin: 1) Mia Myllys Meido-Kan, 2) Elina Koskenoja Chikara, 3) Miia Tuomi Tikkurilan Judokat

Pojat -50 kg: 1) Ilkka Porna Tikkurilan Judokat, 2) Antti Koivunen Tikkurilan Judokat, 3) Mikko Kärna Shirokawa Porvoo.
-55 kg: 1) Abdi Shukuri Kuttulan Judo, 2) Mikko Mehtonen Nummelan Judo, 3) Elias Oksanen Shirokawa.
-60 kg: 1) Jere Ahvenainen Tikkurilan Judokat, 2) Markus Perkkola Hämeenlinnan JD, 3) Kalle Tapola Hämeenlinnan JS ja Sami Pulkkinen Shogun Espoo.
-65 kg: 1) Matti Miettinen Espoon Judokerho, 2) Rauli Kärpänen Espoon Judokerho, 3) Mikko Mäntynen Tikkurilan Judokat.
-71 kg: 1) Jari Valkeajoki Wakaido, 2) Tapio Taipalus Budoviikingit, 3) Jani Ukko Kuttulan Judo.
-73 kg: 1) Klaus Koivu Shirakaba Helsinki, 2) Ville Matsson

Isäntäseura voitti seurojen välisen cup-kisan ylivoimaisesti, ja samaa on odotettavissa jatkossakin.


Nummelan Judo 15 vuotta

Nuoria valmennuksessa 50, joista 35 uusia

Luoteis-Uusimaa 22.10.1993, pm

- Hiiden Shiai ja Junnucup reilu viikko sitten olivat 15-vuotisjuhlakilpailumme, sillä seuramme on perustettu 1978. Silloin harkittiin, että Nummela ympäristöineen on myös judomielessä toimivaa aluetta, ja niin tartuttiin toimeen, kertoo Nummelan Judon puheenjohtaja Hannu Tenhunen.

Nummelan Judoon kuuluu noin 110 jäsentä, joista suunnilleen 80 toimii aktiivisesti.
- Meillä on harjoituksia viikon jokaisena päivänä lauantaita ja sunnuntaita lukuunottamatta. Tosin silloinkin innokkaimmat käyvät omin päin nostelemassa puntteja viereisellä voimailusalilla.

35 uutta judokaa

Tänä syksynä toteutui Nummelassa nuorten ryntäys judon pariin, sillä 35 tyttöä ja poikaa pääsi mukaan.
- Meillä on ohjattuja junioreja tällä hetkellä valmennuksessa noin 50, heistä 35 on uutta. Nuoria olisi tullut mukaan huomattavasti enemmänkin, mutta lähinnä pätevistä ja innokkaista ohjaajista on pulaa, tila vielä jotenkin riittäisikin.

Valmennushuolet juniorien osalta ovat Petri Kapulaisella ja Elina Häyrynen ja Linda Skogberg vastaavat tyttöjen ja poikien oppimisesta.

Sunnuntaina SM-kisat

Nuorilla judokoilla on 23.10. edessä B-nuorten SM-kisat Toijalassa.
- Jyri Heinonen sijoittui viime vuonna hopealle, ja nyt on tarkoitus parantaa sijoitusta. Nappisuorituksilla se voi onnistua. Myös Elina Häyrinen lähtee näihin kisoihin voittoja tavoittelemaan, kertoo Tenhunen.

Ja viikko myöhemmin ratkotaan Savonlinnassa A-nuorten Suomen mestaruudet.

Nummelan Judosta lähtevät tosimielessä mitaleja yrittämään Miro Lehtonen ja Jani Lehtinen.

Ansiomerkkejä judolaisille

Suomen Judoliitto palkitsi Hannu Tenhusen viime kuussa hopeisella ansiolevykkeellä rintamerkkeineen. Tunnustus luovutettiin nummelalaiselle judopioneerille Judoliiton 35-vuotisjuhlallisuuksien yhteydessä.

Hiiden Shiain yhteydessä muistettiin seuran varapuheenjohtajaa Hannu Juseliusta liiton pronssisella merkillä.

Ansiokas työ lajin hyväksi tulee aina huomatuksi.


Nummelan Judo palkitsi harrastajia

Vihdin Uutiset 24.12.1993

Nummelan Judon sääntömääräinen syyskokous pidettiin seuran tiloissa Palma-hallissa joulukuun alussa. Paikalle oli saapunut parikymmentä seuran jäsentä parhaasta pikkujouluajasta huolimatta. Kokouksessa hyväksyttiin hallituksen esitys toimintasuunnitelmaksi ja talousarvioksi ensi vuotta varten lähes ilman keskustelua. Erovuoroisen Katja Grahnin tilalle hallitukseen äänestettiin Matti Perkiö.

Vuoden judokana palkittiin vasta 10-vuotias Toni Perkiö ja vuoden kilpailijana Jani Lehtinen. Seuran puheenjohtaja Hannu Tenhunen valotti palkintojen valintaperusteita: Toni on otellut hyvin kilpailuissa, käynyt esimerkillisen tunnollisesti harjoituksissa ja käyttäytynyt aina parhaiden judoperiaatteiden mukaan. Jani puolestaan on menestynyt A-nuorten kivikovassa ryhmässä erinomaisesti.

Vuonna 1994 järjestetään perus- ja jatkokursseja sekä junioreille että aikuisille. Uutuutena tarjotaan peruskurssia vain naisille. Vaihtelua harjoitteluun haetaan kutsumalla vierailevia vetäjiä naapuriseuroista, joiden kanssa ollaan muutenkin yhteistyössä mm yhteisten harjoitusten merkeissä.


Hiiden Shiain kiertopalkinto meni Tikkurilan Judokoille

Nummelan Judon Örnberg, Heinonen ja Lehtonen kakkosia

Luoteis-Uusimaa 26.9.1993

Tikkurilan Judokat hallitsivat vastustajansa paremmin Nummelan Judon järjestämässä kolmannessa Hiiden-Shiai –judoturnauksessa lauantaina. Seura vei viimevuotiseen tapaansa parhaan seuran palkinnon Nummelan yläasteella.

Isäntäseuran judokat kamppailivat neljä mitalia, mutta eivät voineet mitään eniten osanottajia kisaan saaneille tikkurilalaisille. He veivät kiertopalkinnon ratkaisevia mitaleja yhteensä 11.

Tikkurilan keulakuvana ja tähtenä otteli miesten avoimessa sarjassa ja alle 86-kiloisissa edustusvalmennettava Kimmo Kallama, jolla on lukuisia maaotteluedustuksia ja Suomen mestaruuksia. Kallamalla on lisäksi palkintokaapissaan hopeamitali Euroopan mestaruuskilpailuista kahden vuoden takaa.

Petri Kapulainen miehissä kolmas

Kallaman sarjassa alle 86-kiloisissa otteli kolmanneksi Nummelan Judon 17-vuotias lupaus Petri Kapulainen, jolta kotiyleisö odottikin parasta vihtiläispanosta. Avoimessa luokassa hän ei menestynyt, sillä vastassa oli jopa 50 kiloa painavampia.

B-nuorissa Suomenmestaruuspronssia viime vuonna voittanut Petri käy parhaillaan armeijaa, eikä ole parhaassa kunnossaan. Hän yrittää kuitenkin keskittyä tiukasti heikoista harjoittelumahdollisuuksistaan huolimatta Vaasassa 14.10. pidettäviin A-nuorten SM-kisoihin.

B-nuoret kärkisijoilla

Naisten alle 56-kiloisissa voiton vei odotetusti SM-hopeaa viime vuonna saanut raumalainen Ulla-Mari Granö. Kakkoseksi otteli Nummelan Judon Minna Örnberg. Nummelan Krista Heikkilä ei aivan yltänyt mitalisijoille.

B-poikien alle 65-kiloisissa vihtiläiset saivat kaksi kilpailijaa kolmen joukkoon. Miro Lehtonen oli toinen ja Juha Huotari kolmas. Paras oli Espoon Urheilijoiden Mikko Kaivo-oja.

50-kiloisten B-poikien sarjassa Nummelan Judon Jyri Heinonen joutui tunnustamaan Tikkurilan Erik Lejqvistin paremmakseen sijoittuen toiseksi.

Nummelasta on lähdössä judokoita myös B-nuorten SM-kisoihin Imatralle kolmen viikon päästä.

Hiiden Shiaissa oli tänä vuonna 56 osanottajaa. Parhaimmillaan osallistujia on ollut yli 100. Kilpailijamäärän ja varsinkin huippujen paikallaoloon vaikutti samaan aikaan pidetty Suomen edustusvalmennettavien leiri.

Nummelan Judosta kilpatatamille asteli seitsemän judokaa.