Arkisto‎ > ‎1990-luku‎ > ‎

1990Nummelan judokoille uusia vöitä ja mitaleita

Luoteis-Uusimaa 18.3.1990

Nummelan Judon juniorit lähtivät innokkaasti Karjaan judoseuran järjestämiin kisoihin, Fugudan 12-vuotis-Shiaihin. Kotiin tuomisinaan heillä oli kuusi mitalia ja tukku arvokasta kilpailukokemusta.

Kaikki mitalistit olivat B-junioreita. Kultaa itselleen taisteli tyttöjen alle 50 kilon sarjassa Krista Heikkilä. Toisen kultamitalin saavutti Riku Snygg poikien alle 50 kilon sarjassa ja kolmannen Miro Lehtonen poikien alle 60 kilon sarjassa.

Hopealle taistelivat Juha Huotari alle 60 kilon sarjassa ja alle 45 kilon sarjassa Jyri Heinonen. Pronssimitalin toi Toni Kettunen alle 60 kilon sarjasta.

Vyökokeet Helsingissä

Petri Kapulainen ja Petri Hartikainen onnistuivat samana maaliskuun päivänä Helsingissä pidetyssä vyökokeessa hienosti. Petri Kapulainen suoritti ruskean (1.kyu) ja Petri Hartikainen sinisen (2.kyu) vyön.

Ennen Kapulaista on seurassa ollut neljä judokaa, jotka ovat aloittaneet peruskurssilta Nummelan judosta ja edenneet siitä aikanaan ruskeaan vyöhön saakka.

Petri on kuitenkin tavallaan jo toisen polven ruskea vyö, sillä edellisten ruskeiden vöiden opettajana on ollut Kaj Lindberg ja Petri on ollut koko ajan peruskurssilta lähtien Hannu Tenhusen valmennuksessa.

Puoli päivää lomaa

Petri Kapulainen astui juuri torstaina 10.3. varusmiespalvelukseen, mutta onnistui kuin onnistuikin saamaan puoli vuorokautta lomaa vyökoetta varten.

Toivottavasti Petri saa lomaa myös vastaisuudessa, sillä nyt ruskean vyön suoritettuaan hän aikoo osallistua SM-kisoihin, jotka pidetään Helsingissä 31.3.


Petri Kapulainen ei sijoittunut SM-judossa

Luoteis-Uusimaa 4.4.1990

Nummelan Judon Petri Kapulainen ei sijoittunut Judon SM-kilpailuissa Helsingissä viikonloppuna. Miesten sarjaan osallistunut 17-vuotias Petri Hävisi ensimmäisen ottelunsa, voitti toisen ja hävisi kolmannen.
Ruskean vyön juuri suorittanut Petri oli ainoana vihtiläisosanottajana hankkimassa arvokasta kokemusta.


Aluekilpailut lauantaina: Nummelan Judolle kuusi kultaa

Luoteis-Uusimaa 30.5.1990

Nummelan Judo järjesti yläasteella lauantaina aluemestaruuskilpailut. Kilpailut käytiin yhdellä tatamilla, jolla kävi kamppailemassa 45 judokaa.

Mitalitaisto oli kovaa, tosin kolmessa tyttöjen sarjassa mitalin sai kumartamalla koska tyttöjä oli vähemmän kilpailemassa kuin esimerkiksi poikia ja miehiä. Mutta esimerkiksi tyttöjen sarjassa -56 kg osanottajia oli viisi kilpailijaa, jotka sitten väänsivätkin mitaleista kilpaa keskenään. Sarjan lopulta voitti Shirakaban Susan Koivu ja Lohjan Urheilijoitten Anu Stenberg selvitti itsensä hopealle.

Poikien sarjoissa miteltiin vauhdikkaasti, esimerkiksi Tikkurilan Judokoilla oli kolme jo sinivöistä nuorta poikaa joiden otteissa näkyi kilpailukokemus vaikka ikää ei paljon ollutkaan. Nummelan Judon Jyri Heinonen sai sarjassaan pojat -45 kg vastaansa kaksi näistä hurjista, mutta sinnitteli itsensä pronssille.

Myös miesten sarjoissa tiukimmat kilpailijat passittivat vastustajansa katsomoon. Kokenut mustavöinen Tapio Nikkola Hyvinkään Shudokanista pöllytti muut ja otti kultaa sarjassa -78 kg. Nummelan Judon Petri Hartikainen kamppaili hopealle sarjassa -71 kg, myös alle 86-kiloisten Petri Huotari tempaisi ottelunsa nopeasti läpi ja poistui vaihtamaan vaatteita.

Sijoitusten selvittyä Nummelan Judolla oli kisoissa 14 mitalistia. Mitaleista 6 oli kultaa, 6 hopeaa ja 2 pronssia. Toivottavasti menestys jatkuu syksyllä, kun Nummelan Judo järjestää 22.syyskuuta Hiiden Shiain, joka on avoin kansallinen kilpailu. Kilpailuihin on tulossa paljon kovia SM-tason judokoita.


Judokat korottivat vyöarvojaan

Luoteis-Uusimaa 30.5.1990

Nummelan Judolla oli maanantaina 21.5. graduointitilaisuus, jossa seitsemän nuorta judokaa korottivat vyöarvojaan. Vyökokeen graduoitsijana oli Kaj Lindberg. Uuden oranssin vyön 4.kyun saivat: Toni Kettunen, Teemu Vilen, Anu Kajosaari, Jani Artell, Janne Turkki, Minna Satomäki ja Kaj Katava. Kaikkien suoritukset olivat hyviä, mutta joukossa erottuivat Janne Turkin ja Kaj Katavan suoritukset. Lähes kaikki vyökokeessa olleet olivat aloittaneet judon harjoittelun viime syksynä.

Nummelan Judosta on lähdössä nuoria myös SVUL:n Suomen Suurkisoihin 6.-10.6. Ryhmästä kaksi on ohjaajia ja mukaan lähtee yhdeksän junioria. Suurkisojen judoleiri pidetään Tikkurilan jäähallissa, jonne kootaan ennätyssuuri 1800 neliön tatami, matot on koottu pääkaupunkiseurojen saleilta. Leirin harjoitusten vetäjinä on Suomen huippuja kuten Anne Åkerblom, Jukka-Pekka Metsola, Marko Korhonen ja Mauri Kivistö. Majoitus leirillä on järjestetty kahdelle Tikkurilan koululle. Toivottavasti leiriläiset kerkiävät innokkaan harjoittelun lomassa tutustumaan ainakin tiedekeskus Heurekaan, joka on myös Tikkurilassa aivan lähellä harjoittelupaikkoja.


Isännille kuusi kultaa judon aluekisoista

Vihdin Uutiset 30.5.1990

Nummelan Judon isännöimissä lauantaisissa aluemestaruuskilpailuissa podettiin hienoista osanottajapulaa Helsingissä järjestetyn koulutustilaisuuden johdosta, mutta tasokkaita otteluita nähtiin kuitenkin runsaasti.

Kolme tyttöä joutui hakemaan kultaisen mitalinsa kumartamalla, koska sarjoissa ei ollut riittävästi osanottajia. Jotkut ottelijoista olivat lähteneet mukaan silkasta mielenkiinnosta, mutta Nummelan yläasteella järjestetyissä kisoissa oli runsaasti myös kokeneita kilpailijoita.

Sarjassa alle 71 kiloa voiton vei nyt Shudokanin Markku Henttonen, mutta enemmän harjoitelleena nummelalainen Petri Hartikainen olisi voinut muuttaa asetelmia.

Miesten sarjassa alle 78 kiloa Vesa Paukku Meido-Kanista ja Heikki Voutilainen Chikarasta tunsivat toistensa tyylin, joten kamppailu oli varman päälle pelattua työskentelyä.

Lopulta Paukku sai hopeaa ja Voutilainen pronssia. Voiton sarjassa otti Tapio Nikkola Hyvinkään Shudokasta.

Nummelan Judosta mitaleille sijoittui 14 kilpailijaa. Isäntäseurasta olikin kotitatamilla järjestettyihin kisoihin lähtenyt tavallista enemmän kilpailijoita. Kultaisia mitaleita Nummelan Judo sai pitää itsellään kuusi ja pronssisia kaksi.

Syksyllä Nummelassa käydään vielä isommat mittelöt kun Nummelan Judo järjestää vuotuisen Hiiden Shiain. Syyskuun 22.päivänä käytäviin kilpailuihin on tulossa suomalaista judon kärkikaartia.

Tuloksia aluemestaruuskilpailuista 26.5.1990

Tytöt:
-52 kg: 1) Salla Lepistö Keido-Kan.
-56 kg: 1) Susan Koivu Shirakaba, 2) Anu Stenberg Lohjan Urheilijat, 3) Paula Tuomisto Finn-Dai.
-61 kg: 1) Katja Grahn Nummelan Judo
+61 kg: 1) Kati Virtanen Lohjan Urheilijat.

Pojat:
-45 kg: 1) Jere Ahvenainen Tikkurilan Judokat, 2) Juha Venetjoki Tikkurilan Judokat, 3) Jyri Heinonen Nummelan Judo.
-50 kg: 1) Erik Lejqvist Tikkurilan Judokat, 2) Riku Snygg Nummelan Judo, 3) Janne Langi Keido-Kan.
-55 kg: 1) Toni Kettunen Nummelan Judo, 2) Mikko Levo Nummelan Judo.
-60 kg: 1) Miro Lehtonen Nummelan Judo, 2) Joni Sohlberg Lohjan Urheilijat.
-65 kg: 1) Janne Pesola Keido-Kan, 2) Juha Huotari Nummelan Judo.
-71 kg: 1) Jani Lehtinen Nummelan Judo, 2) Mika Vestenius Keido-Kan.
+78 kg: 1) Sami Laitinen Lohjan Urheililjat, 2) Niko Sandell Keido-Kan.

Miehet:
-60 kg: 1) Hannu Juselius Nummelan Judo, 2) Pasi Paintola Nummelan Judo.
-65 kg: 1) Marko Kallio Tikkurilan Judokat, 2) Harri Pohjonen FinnDai, 3) Antti Mallinen Tapanilan Erä.
-71 kg: 1) Markku Henttonen Shudokan, 2) Petri Hartikainen Nummelan Judo, 3) Taisto Tanttu Tapanilan Erä.
-78 kg: 1) Tapio Nikkola Shudokan, 2) Vesa Paukku Meido-Kan, 3) Heikki Voutilainen Chikara.
-86 kg: 1) Petri Huotari Nummelan Judo, 2) Kaj Katava Nummelan Judo, 3) Esa Järn Nummelan Judo.
+86 kg: 1) Pekka Keränen Keido-Kan, 2) Jorma Rikkonen Vantaan Jukara.


Nummelalaisjudokat leirillä Raumalla

Luoteis-Uusimaa 15.7.1990

Nummelalaiset judokat ottivat osaa Rauman kansainväliselle ju-jitsu- ja judoleirille 5.-8. heinäkuuta. Judolla ja ju-jitsullahan on läheiset siteet japanilaisina kamppailulajeina.

Judokoiden kouluttajina leirillä toimivat Ahti Manninen, 2.danin musta vyö ja englantilainen Brian Cheek 5.dan. Cheekin judotekniikat olivat rivakoita ja hänen veijarimainen olemuksensa innosti nuoria harjoittelemaan.

Brian Chekilla on musta vyö myös ju-jitsussa ja hän omistaa Englannissa useita judo- ja ju-jitsukouluja, joissa siviilien lisäksi opetetaan muun muassa poliiseja ja sotilaita. Brian Cheek on avoimesti huolestunut lisääntyvästä katuväkivallasta ja niinpä hän vetääkin kursseja erikseen vanhuksille, jotta he oppisivat puolustamaan itseään.

Perjantaina harjoittelun lisäksi ohjelmassa oli parin tunnin ajan järjestö- ja toimitsijakoulutusta. Toimitsijakoulutus auttoi sisäistämään kaikkea mahdollista, kun ollaan toimitsijoina kilpailuissa vaikkapa ottamassa aikaa. Lauantaina olivat vuorossa judokilpailut, joihin sai osallistua oranssista vyöstä ylöspäin, niin pojat kuin tytötkin. Otteluaika oli neljä minuuttia ja kuristukset ja käsilukot sallittuja lukuun ottamatta tietenkään junnuja.

Tytöt -50 kg-sarjassa Krista Heikkilä mitteli itselleen kultaisen mitalin.

Pasi Paintola otteli normaalipainoonsa nähden kaski painoluokkaa ylempänä, alle 71 kiloisissa. Pasin vastustajat olivat todella vahvoja, lopulta hän kamppaili itsensä pronssille.

Miehet +78 kg-sarjan voitti Petri Kapulainen tasaisella työskentelyllään, ottelu ottelulta voittaen kaikki.

Kesä ei ole pelkkää hiljaiseloa, sillä tämän jälkeen on judon kansainvälinen leiri, ”Turku Judo Week”, jolla on kotimaisina vetäjinä ainakin -89 Euroopan mestarit Jorma Korhonen ja Juha Salonen.

Ainakin valmentaja Hannu Tenhunen on lähdössä katsomaan, josko leirillä olisi mitään uutta tekniikkaa, jota taas opettaa eteenpäin valmennettavilleen. Koko ajan lähestyy myös syyskuu, jolloin alkavat Nummelan Judon omat peruskurssit ja myös iso judomittelö, Hiiden Shiai.


Hannu Tenhuselle judon musta vyö

Luoteis-Uusimaa 24.8.1990

Nummelan Judon pitkäaikainen valmentaja ja nykyinen puheenjohtaja Hannu Tenhunen, 42, teki viikonvaihteessa Helsingissä arvostettuun mustaan vyöhön vaadittavat suoritukset.
- Aloitin tämän judoamisen melko iäkkäänä eli 30-vuotiaana. Luin lehdestä 198, että Nummelaan perustetaan judoseura, ja lähdin mukaan. Siitä on aikaa siis melkein tarkalleen 12 vuotta.

- Seuran perustajajäsenen Kaj Lindberg oli – ja on yhä – osaava ja pätevä judomies, ja siitä se lähti käyntiin. Seurassamme on tällä hetkellä jäseniä satakunta, heistä aktiiveja noin kolmekymmentä. Judokamme ovat menestyneet hyvin hankkien seurallemme vuosittain melkoisen määrän palkintosijoja, kertoo Hannu Tenhunen.

Judossa suoritetaan osaamisen merkiksi eriarvoisia vöitä. Se, kuinka taitavasti harrastaja hallitsee hommansa, selviää vyön väristä.
- Aloittelija saa ensin valkoisen vyön. Sitten taidon kehittyessä sen väri tummuu: seuraa oranssi, vihreä, sininen, ruskea ja musta vyö. Viimeksi mainitussa on sitten vielä eri asteita eli daneja, joita kertyy isää opittaessa. Minulla on nyt siis yhden danin musta vyö – seuramme perustajalla, Lindbergin Kaitsulla on kolme dania.

Japanilaisilla huipputaitureilla voi olla musta vyö kymmenelläkin danilla, Suomessa on korkein dani-määrä viisi.

Alku nopeasti – sitten hidastui

- Suoritin kolme alinta vyötä aika nopeasti, ehkä runsaassa vuodessa. Kun teen viikossa 2-4 harjoitusta judokoille ja vien heitä lähes joka viikonvaihde kilpailemaan eri puolille maata, hidastui tahti, ja tämän mustan vyön tekemiseen meni kaikkiaan lähes 12 vuotta.

Niin, ja tietysti myös tuomarin tehtävät ovat vieneet miehen aikaa...

Oikeastaan tuon mustan vyön lopullinen suorittaminen sai alkunsa pienestä kiusanteosta – tai leikillisestä naljailusta.
- Olen toiminut Nummelan Judon puheenjohtajana kuluvan vuoden alusta. Nuo pojat alkoivat painostaa, että eiköhän sinullakin Hanski olisi aika suorittaa tuo musta vyö... vai etkö kykenekään siihen?
- Päätin näyttää epäilijöille, että käyhän se kun osaa. Ja siinä se nyt sitten on. Daneja kerinnee sitten hankkia myöhemmin.

”Olihan siinä aika urakka”

Tuossa vyökokeessa meni edellinen viikonvaihde aika tarkkaan. Ensin lauantaina oli aikamoinen tekniikkaharjoitus ja sunnuntaina oli ns. katanäytös, missä toisen parin kanssa esitämme sellaisen kuviollisen, muodollisen sarjan heittoja, kuristuksia ja käsilukkoja. Nämä liikkeet on hyvin tarkoin etukäteen säädetty määrätyllä tavalla tehtäviksi.

Kokeneet judon asiantuntijat – vähintään kaksi – seuraavat suorituksia vierestä ja siunaavat suorituksen, jos se on tarpeeksi hyvin tehty.
- Hyvin monella judokalla on tähtäimenä saada tuo musta vyö, ja sitten niitä daneja tulee, jos on tullakseen. Kunnianhimosta ja harrastuksen vakavuudesta on tuo loppu sitten kiinni.

Judoka on parhaimmillaan siinä parinkymmenen vuoden paikkeilla, mutta jopa kolmekymppisenä voi vielä olla aivan maailman huipulla.

Hannu 42 ikävuotta eivät näytä miehen harteita painavan, ja hän kertookin, että jopa kuusikymppisiä, tulisieluisia judokoita nähdään mukana kilpailuissa.

Suomi näkyy judokartalla

Suomalaiset judokat tunnetaan jo ympäri lajia harrastavan maailman.
- Meikäläiset voittivat suuresti yllättäen kaksi vuotta sitten pidetyissä judon EM-kisoista viisi mitalia. Kukapa olisi uskonut, että täältä pohjoisesta ja pienestä maasta löytyy sellaisia taitajia.
- Japanin valmentaja oli katsomassa niitä kisoja, ja olisi sen jälkeen halunnut tuoda joukkueensa meille leirille. Niin vakuuttavan vaikutuksen tekivät huippujudokamme häneen. Se oli vanhalla judofanille mieluisaa kuultavaa...

Mikä sitten kiinnostaa judossa? Asiaa taitamattomasta sivustakatsojasta se näyttää jonkinlaiselta repimiseltä ja raastamiselta, ihme kun vaatteet kestävät sellaista.
- Sellaisen vaikutelman siitä saattaa ensin saada. Mutta näin on monen muunkin urheilulajin kanssa. Judo ei ole helppoa ja sen täysinoppineeksi taitajaksi ei kukaan tule koskaan. Juuri tässä piilee osa sen mielekkyydestä.
- Se on mystistä, siinä nähdään eräänlaista samuraihenkistä taistelutahtoa sen korkeimmassa potenssissa. Judon kiehtovuutta on vaikea sanoin kuvat, se täytyy kokea. –pm


Nummelan Judolle kolme mitalia - Kansainvälisessä judokilvassa mukana 15 seuraa

Luoteis-Uusimaa 14.9.1990

Raisiossa järjestettiin 8.9. kansainväliset naisten ja nuorten judokilpailut, jotka tunnetaan Ryhti-Shiain nimellä (shiai=kilpailu). Kilpailuihin osallistui 15 judoseuraa ja kilpailijoita oli yhteensä 82. Ulkomaisia seuroja olivat mm. Kingisepp ja Sigtuna Ruotsista sekä Tallinnan ja Tarton judoseurat.

Kilpailut olivat varsin kovatasoiset, mutta nummelalaiset judokat onnistuvat kuitenkin hankkimaan itselleen kolme mitalia. Tytöissä alle 52 kg Krista Heikkilä saavutti hopeaa.

Jyri Heinonen näytti jälleen kerran hurjan luontonsa ottelemalla kahdessa eri sarjassa. Järjestäjille sattui nimittäin munaus, he kirjasivat Jyri Heinosen ja Jyrki Heinosen. Mutta Jyri Heinonen otteli ennakkoluulottomasti B-pojissa -55 kg ja C-pojissa -50 kg, lopulta urakka palkittiin hopeisella mitalilla C-poikien alle 50-kiloisissa.

Myös jalkavammastaan toipuva Toni Kettunen kilvoitteli itsensä mitaleille B-poikien sarjassa -60 kg ottaen pronssia. Rutinoitunut nuori kilpailija Miro Lehtonen oli lopulta sarjassaan seitsemäs. Hän sai vastaansa mm luunkovia tallinnalaisia ottelijoita, jotka eivät yleensä sorru ottelutyylissään virheisiin.

Hiiden Shiai Nummelassa
Kovatasoisista judokilpailuista puheen ollen, sellaiset ovat aivan lähiaikoina Nummelassa, ja paikallinen seura isännöi ne. Kisat tulevat olemaan melkoiset mittelöt, ne ovat avoimet, joten mukana on kilpailijoita myös TUL:n alaisista judoseuroista. Vaatimuksena kisoihin tulee olemaan vihreä vyö, joten judouransa alkutaipaleella olevat judokat eivät kisoihin voi osallistua. Hiiden-Shiai järjestetään Nummelan yläasteella lauantaina 22.syyskuuta.


Kolmas Hiiden Shiai lauantaina Nummelassa

Luoteis-Uusimaa 21.9.1990

Nummelan Judo järjestää lauantaina 22.9. mittavat kilpailut Nummelan yläasteella. Nämä Hiiden Shiai -nimellä kulkevat kilpailut järjestetään nyt kolmannen kerran, ensimmäisen kerran ne käytiin vuonna -88 seuran kymmenvuotisen taipaleen kunniaksi. Ennakkoilmoittautuneita on nyt noin 60, kilpailu on avoin SVUL:n ja TUL:n alaisten judoseurojen jäsenille. Hiiden Shiain ennakkovalmistelut ovat alkaneet noin vuosi sitten, jolloin on varattu kilpailutilat ja laadittu ennakkosuunnitelmat kilpailujen läpi viemiseksi. Torstai-iltana alkaa kilpailuvalmistelujen näkyvin osa, kun judomattoja eli tatameja aletaan kuormata siirtämistä varten.

Miesten sarjoissa vaatimuksena on vähintään vihreä vyö, ja otteluaika tulee olemaan viisi minuuttia. Naisilla ja tytöillä alin vyöarvo saa olla oranssi otteluajan ollessa neljä minuuttia. Samanpituinen ottelun pituus on alle 18-vuotiailla pojilla, joilta vaaditaan kuitenkin vähintään vihreä vyö.

Taso kilpailuissa tulee olemaan kova, esimerkiksi miesten sarjassa -78 kg ottelee Vesa-Matti Peltola, jolla on pronssia tämän vuoden SM-kisoista ja PM-kilpailuista.

Naisten alle 48-kiloisissa ottelee Ulla-Mari Granö, tämän vuoden SM-hopeaa ja viime vuonna pronssia Länsi-Saksan avoimissa. Nummelan Judon kunniaa puolustaa mm nuori lupaus Petri Kapulainen, jolla on SM-pronssia B-nuorissa viime vuodelta. Tosin Pertin harjoittelua on rajoittanut varusmiespalvelus, jota hän paraikaa suorittaa.

Hiiden Shiaissa kilvoitellaan myös kiertopalkinnosta, jonka kisoissa parhaiten menestynyt seura saa vuodeksi haltuunsa. Viime vuonna tämän palkinnon vei salilleen Tikkurilan Judokat. Kilpailut alkavat kello 11, kun punnitus on ohi.

Kaikki ovat tervetulleita seuraamaan kisoja, joihin ei ole mitään sisäänpääsymaksua.


Judokat kokoontuvat Hiiden Shiaihin Nummelan yläasteelle

Länsi-Uusimaa 22.9.1990

Nummelan Judo järjestää lauantaina kolmannen kerran kilpailun, joka kantaa nimeä Hiiden Shiai. Judokat aloittavat ottelunsa kello 11.00 Nummelan yläasteella.

Hiiden Shiain oli alkuviikolla tullut ennakkoilmoittaumisia kuutisenkymmentä.
- Odotamme Nummelaan vajaata sataa judokaa. Yleensä kilpailijoiden ilmoittautuminen jää aina viime tinkaan, kertoi Nummelan Judon tiedottaja Esa Järn.

Oman seuran judokoita on Nummelassa Järnin mukaan mukana kymmenkunta. Lohjalta odotetaan viittä-kuutta kilpailijaa. Nummelaan ei tule aivan Suomen huippuja, mutta nousevia kykyjä kylläkin.

Hiiden Shiaissa kilpaillaan naisten ja miesten sarjojen lisäksi C- j B-tyttöjen ja poikien sarjoissa. Naisilla, tytöillä ja pojilla otteluaika on neljä minuuttia ja miehillä viisi minuuttia. Kilpailujen arvioitu kestoaika on kolme-neljä tuntia.


Kaksi kulta ja hopea judokoille Ruotsista

Luoteis-Uusimaa 4.11.1990

Nummelan Judon nuorilla judokoilla oli kotiin tuomisinaan kolme mitalia, kaksi kultaa ja yksi hopea, Ruotsin Skellefteåssa järjestetyistä kilpailuissa. Minna Örnberg ja Miro Lehtonen voittivat sarjoissaan kultaa, Katja Grahn hopeaa.

Suomalaisseuroista Nummelan Judon mitalisaalis oli suurin.

Tyttöjen sarjassa 65 kg Katja Grahn taisteli itselleen neljän ottelun kautta hopeaa.

Tyttöjen alle 56-kiloisissa Minna Örnberg voitti kultaa. Minna piteli ruskeavöistä Jeanette Renvallia (Bollnäs) sen verran rajusti, että tämä antautui taputtamalla.

Myös poikien sarja 60 kg oli nummelalaisten hallinnassa, kun Miro Lehtonen raivasi tasaisesti tiensä kohti voittoa.

Miro Lehtonen kunnostautui kilpailuissa myös 20.10. Tampereella käydyissä Fusegi-Shiaissa. Mirolla oli hyvä vire ja hän mitteli itselleen kultaa poikien sarjassa 60 kg.

Petri sisulla Finnish Openiin

Mutta jokaiselle ei onni hymyillyt. Alle 78kiloisissa Nummelan toivo Petri Kapulainen kärsi vääryyttä ottelussaan. Ruotsalaiset tuomarit vetivät nimittäin estottomasti kotiin päin Petrin otellessa Mikael Jonssonia vastaan. Pisteytyksen kanssa sählättiin, ja kun ottelun voittaja meni tuomariäänestykseen, voittajaksi löydettiin yllättäen Mikael Jonsson (Bollnäs). Näin Petrin mitalitoiveet hupenivat, ja enempää hän ei kerinnyt otella pudottuaan, koska piti kiiruhtaa lautalle.

Pyhäpäivän viikonloppuna Helsingissä on Finnish Judo Open -kansainväliset kisat, joissa eurooppalaiset huiput ottavat mittaa toisistaan. Nummelasta kisoihin lähtee Petri Kapulainen, joka varmasti sisuuntuneena taistelee viimeiseen saakka.