Arkisto‎ > ‎1980-luku‎ > ‎

1986Siuntion judotapahtuma kiinnosti

Länsi-Uusimaa 23.1.1986
(L-U Siuntio)

Yli kaksikymmentä judokaa eri puolilta Uuttamaata kokoontui viime viikonvaihteessa Siuntioon, missä Kaj Lindberg perehdytti heitä Kimeno-katan salaisuuksiin. Kysymyksessä on kata, jolla ei vielä kovin paljoa ole Suomessa taitajia, kuuluuhan se Euroopassa muutamissa maissa vasta kolmannen danin mustan vyön vaatimuksiin. Siuntiossa ei vyön värillä ollut väliä, sillä mukana oli oranssista ylöspäin lähes koko väriskaala.
- Hyvin täällä ovat kaikki päässeet mukaan, vaikka tietysti olen joutunut näyttämään muutamia muun muassa käsilukkoja, joita esimerkiksi oranssin vyön vaatimuksiin ei vielä kuulu ja jota kaikki eivät siis osanneet etukäteen, kertoi Kaj Lindberg. Hän edustaa itse Nummelan Judoa, mutta toimii hyvin paljon valtakunnallisella ja ulkomaisella tasolla, hänellä on myös kansainvälinen tuomarilisenssi.

Vaikka Kimeno-kataa ei olekaan Suomessa vielä lanseerattu, on se siinä mielessä mielenkiintoinen kata, ettei se vaadi kovaa fyysistä kuntoa. Sen takia se sopii hyvin naisille ja tytöille ja myös vähän iäkkäämmille judokoille, jotka haluavat pitää itsensä kunnossa, kertoili Kaj Lindberg. Siihen kuuluu kaikkiaan kaksikymmentä liikesarjaa, joista kahdeksan tehdään polvillaan ja kaksitoista seisten. Hyökkäyksissä käytetään muun muassa puukkoa ja miekkaa ja liikesarjoihin kuuluu sekä lyöntejä, potkuja, käsilukkoja ja kuristuksia. Se on lähinnä itsepuolustuskata periaatteena hyökkäyksen torjunta ja vastahyökkäys.

Marco kouluttaa junioreita Karjaalla

Siuntion judotapahtumaan osallistuneiden ikärakenne oli laaja, teini-ikäisestä jo keski-ikään kasvaneisiin. Yksi nuorimmista oli 14-vuotias karjaalainen Marco Casagrande, joka oman seuransa Fugudan puitteissa vetää junioriryhmää. Hän on ollut mukana neljä vuotta ja pitää judoa hyvänä harrastuksen, joka vien hänen ajastaan noin seitsemän tuntia viikossa.
- Peruskurssin alkaessa mukaan tuli 60-70 henkilöä, joista viitisenkymmentä on pysynyt mukana, kertoo Marco. – Harjoittelemme suomenkielisen yläasteen voimistelusalissa ja meillä on aika paljon ihan aktiivisia harjoituksissa kävijöitä.

Marco kertoi olleensa aikaisemmin kiinnostunut myös käsipallosta, mutta käden katkeaminen aiheutti tauon mukanaoloon ja tällä hetkellä judo on kiinnostavampi.


Keltaisia ja oransseja vöitä judoilijoille

Luoteis-Uusimaa 23.-24.1.1986

Nummelan Judon jäsenet ovat mitelleet taitojaan tammikuun kilpailuissaan. Keltaisen vyön syksyllä alkaneen peruskurssin kokeen hyväksyttävästi suorittanutta: Risto Asp, Jarmo Kivinen, Eija Kyllönen, Arto Mäenpää, Eerik Niemelä, Leena Patrikka, Jani Pihlström ja Jari Siirtola.

Jatkokurssin kokeen läpäisivät ja samalla oranssin vyön omistajiksi pääsivät Atte Lindsten ja Jouni Vainionpää.

Vuonna 1978 perustetun judoseuran 100 jäsenestä toimii aktiivisesti 30-40 jäsentä. Harjoituksia vedetään läpi noin kahdet viikossa Palman hallilla ammattikurssikeskuksen vieressä Nummelassa. Tänä keväänä ei enää luultavasti järjestetä uutta peruskurssia syksyn kurssin suuruuden vuoksi. Jatkokurssi pyörii ympäri vuoden heinäkuuta lukuun ottamatta.

Nummelan Judo on saanut lokakuussa järjestettäväkseen B-nuorten SM-kisat. Viime vuonnahan seuralle tuli jo toinen SM-tason mitali: toinen sija Harri Jääskeläiselle alle 45-kiloisten sarjassa.

Nummelan Judon tammikuun kilpailujen tulokset painoluokittain olivat

Alle 30 kg: 1) Sami Jalkanen, 2) Toni Lahtinen, 3) Mikko Virta ja Sami Backman.
Alle 40 kg: 1) Jarno Örnberg, 2) Mika Räsänen, 3) Atte Lindsten ja Miro Lehtonen.
Alle 60 kg: 1) Arto Mäenpää, 2) Jan Bertills, 3) Mikko Karvinen
Alle 70 kg: 1) Hannu Juselius, 2) Jouni Vainionpää, 3) Jari Hämäläinen ja Matti Virolainen.
Yli 80 kg: 1) Rainer Alanen, 2) Seppo Etelätalo, 3) Heikki Tuomisto.


Kimeno-kata kiinnosti uusmaalaisjudokoita

Kirkkonummen Alueuutiset 26.1.1986

Siuntiossa viime viikonloppuna järjestetty Kimeno-katakurssi sai innostuneen vastaanoton piirin judokoiden keskuudessa, sillä tapahtumaan osallistui yli kaksikymmentä lajin harrastajaa junioreista alkaen. Kurssin veti Nummelan Judon Kaj Lindberg, jonka mukaan kurssin osanottajien erilainen taso vaikutti jonkun verran liikesarjoissa etenemiseen.
- Meillä on täällä myös oranssin vyön judokoita, joilla ei vielä ole ollut näitä kaikkia sidososina käytettäviä otteita ja ne joudutaan nyt sen takia näyttämään niin kuin ylimääräisinä, joten aikaa menee hiukan enemmän. Hyvin he ovat mukana pärjänneet, kertoo Kaj Lindberg Kime-no-kurssin sujumisesta.

Lauantaina aamupäivän aikana käytiin läpi polviltaan tehtävät puolustus- ja vastahyökkäysliikkeet, joita tähän kataan kuuluu kahdeksan. Iltapäivä ja sunnuntai oli varattu pystyssä tehtävien liikkeiden harjoitteluun. Aseina olivat puukko ja miekka.

Kimeno on kata, jossa liikkeet sisältävät lyöntejä potkuja, käsilukkoja ja kuristuksia. Se on monipuolinen eikä vaadi suurta fyysistä voimaa ollen näin myös naisille ja tytöille sopiva. Sitä ei ole vielä Suomessa lanseerattu virallisesti, mutta muualla Euroopassa kolmannen danin musta vyö vaatii tämän suorituksen, kertoo kansainvälisen tuomarilisenssin omaava Kaj Lindberg. (NH)


Ennätysmäärä uusia judovöitä Nummelaan

Luoteis-Uusimaa 4.-5.3.1986

Nummelan Judo järjesti torstaina vyökoetilaisuuden viime syksynä harjoitukset alkaneille junioreille sekä pidemmän aikaa mukana olleille senioreille ja junioreille.

Vyökoetilaisuuteen osallistui ennätysmäärä judokoita, ainoastaan vuonna 1979 syksyllä seuran ensimmäiseltä kurssilta keltaisen vyön kokeeseen osallistui enemmän. Tällä kertaa kaikki läpäisivät kokeen ja graduoitsija Kaj Lindberg (2.dan) totesi tyytyväisenä, että suoritustaso oli korkeata luokkaa. Kiitos tästä lankeaa tietysti kokeen osallistujille mutta erityisesti kurssin vetäjille Hannu Tenhuselle ja Esa Peltolalle. He muuten suorittivat ensimmäiset siniset vyöt seuran omien kasvattien joukosta: nyt sen suorittivat veljekset Harri ja Arttu Jääskeläinen.

Myöskin ns. nappulakurssin vetäjät Seppo Etelätalo ja Hannu Juselius voivat olla tyytyväisiä suojattiensa esityksistä.
- Uudet oranssit ja vihreät vyöt pääsevät nyt mukaan seuran kilpailijaryhmään ja harjoitus kovenee asteittain, sanoi Lindberg.

Nuorten joukosta erottuu nyt jo muutama hyvä kilpailijatyyppi. Jos he vaan jaksavat harjoitella tiiviisti, heissä on jo seuran syksyllä järjestämässä B-nuorten Suomen mestaruuskilpailuissa mitalin tavoittelijoita.

Tulokset:
Sininen vyö:
Harri ja Arttu Jääskeläinen.
Vihreä vyö: Heikki Tuomisto, Matti Virolainen, Jan Bertills ja Pauli Jussinniemi.
Oranssi vyö: Toni Keto, Mikko Näriäinen, Miro Lehtonen ja Jukka Nysten.

Keltainen vyö: Helena Aaltonen, Satu Hietanen, Anssi Ihatsu, Janne Kanervo, Kari Karjala, Tiina Kähkönen, Toni Lahtinen, Heidi Lakanen, Petri Prauda, Jonne Lakanen, Jani Lakanen, Matti Schroderus, Sanna Tyni, Janne Timonen, Tiina Kolehmainen, Sami Jalkanen, Mika Räsänen, Jarno Örnberg ja Ari Vuorela.


II-divisioonan toinen kierros Nummelassa - Nummelan Judo antoi hyvän vastuksen

Luoteis-Uusimaa 4.-5.3.1986

Nummelan Judon judokat antoivat hyvän vastuksen Finndaile ja MK-II:lle lauantaina Nummelassa pidetyssä II-divisioonan toisen kierroksen otteluissa.

Pentti Jussinniemi voitti kaikki ottelunsa alle 78 kiloisten sarjassa, ja yhden ottelun voittoihin ylsivät Arttu Jääskeläinen ja Ari Reunanen. Reunanen ratkaisi oman ottelunsa todella nopeasti hyväkseen, sillä voiton saavuttamiseen kului vain 22 sekuntia.

Nummelan Judosta kisoihin osallistuivat myös Hannu Juselius, Heikki Tuomisto ja Seppo Etelätalo.

Lauantaina kisoissa selvisi samalla se joukkue, joka pääsee karsimaan I-divisioonan paikasta. Tätä tavoittelemaan lähtee MK-II Helsingistä.

Kierroksen ottelut päättyivät Nummelan Judo-Finndai 3-3, Nummelan Judo-MK-II 1-5 ja Finndai-MK-II 1-5.

Kaj Lindberg kertoi, että varsinkin Finndain joukkue yllättyi nummelalaisten antamasta hyvästä vastuksesta. Edellisellä kierroksella nummelalaisten ottelut menivät ”penkin alle” ja Finndain ottelijat odottivat Nummelan pojilta vähemmän vastusta.

Kilpailut pidettiin Nummelan ala-asteella salissa. Osanottajat kiittelivät, että kilpailut olivat parhaimmat II-divisioonan kilpailuista, koska Sali oli hyvä, samoin välineet esimerkiksi matot.
- Yleensä kisat pidetään harjoitussaleissa, kertoi Lindberg.
- Tämä oli samalla harjoitusta meille ensi syksyn B-nuorten SM-kisoja ajatellen, totesi Lindberg. Nummelahan isännöi tulevia kisoja.


Alempien vöitten kisa veti satoja judokoita

Turun Sanomat 12.5.1986

Judokain järjestämä alempien vöitten kisa veti jälleen täyteen Nunnavuoren palloiluhallin aloittelevia judokoita. Tästä kaksi kertaa vuodessa järjestettävästä kisasta on muodostunut osallistumismäärältään Suomen suurin judotapahtuma. Taas tehtiin uusi ennätys, joka nyt kirjataan luvuin 282.

.....
Tulokset, tytöt, 35 kg: Henna Puumala Judokai 2) Rinna Laine Judokai 3) Katja Bulasoff Juokai. -40 kg: Nina Heikkinen Espoon JK 2) Mira Mosaleff Rauman JS Samurai 3) Maija Iivari Tampereen JS 3) Nina Kursu Espoon JK. -45 kg: Ulla-Mari Granö Kaigan Rauma 2) Anne Leino Espoon JK 3) Heidi Lakanen Nummelan Judo 3) Susan Koivu Helsinki. -50 kg: Seija Säntti Budokan Vaasa 2) Tia Sorsa Heinolan JudoIppon 3) Nina Lundqvist Chikara 3) Saija Kauhanen Shirokawa Porvoo. -55 kg: Kati Laine Espoon Judokerho 2) Merja Leppävuori Nummelan Judo 3) Päivi Koponen Yama-Arashi 3) Jaana Hovi Heinolan Ippon. -60 kg: Tina Nyfors Chikara 2) Marjut Möller Espoon Judokerho 3) Kirsi Hyypiö Tunturilan Nuoret 3) Susanna Knuutinen Mikkelin Judo. – yli 69 kg: Satu Mörsky Punkalaitumen Kunto 2) Anna-Mari Nieminen Punkalaitumen Kunto 3) Katja Rantahiekka Espoon Judokerho.

Pojat/miehet, 30 kg: Henri Säntti Budokan Vaasa 2) Timo Järvinen Judokai 3) Sami Risku Budokan 3) Jussi Hovikoski Judokai. -35 kg: Petri Tukiainen Mikkelin Judo 2) Juhani Lehtonen Maskun Tempo 3) Aleksi Lehtonen Maskun Tempo 3) Ari Mäkelä Hollolan J&T. -40 kg: Otto Heikkinen Shirokawa Porvoo 2) Danny Günther Judokai 3) Tony Ruusunen Maskun Tempo 3) Jaakko Laiho Fudoshin Pori. -45 kg: Jarno Örnberg Nummelan Judo 2) Petri Prauda Nummelan Judo 3) Marko Ryypö Hollolan Judo &Taido 3) Tero Haapala Fudoshin Pori. -50 kg: Juha Kalliala Judokai 2) Jan Lindel Kashi-No-Kai Tammisaari 3) Kalle-Pekka Penttilä Kashi-No-Kai. -55 kg: Kari Koponen Budokan 2) Miki Akijama Lohjan Urheilijat 3) Janne Holmberg Fudoshin. -60 kg: Pasi Salminen Fudoshin 2) Kalle Asp Budokan 3) Ismo Mannila Fudoshin 3) Pasi Lyytinen Fudoshin. -65 kg: Markku Haanpää RJS Rauma 2) Pertti Lehtilä Fuguda Karjaa 3) Jukka Hänninen Chikara 3) Salomo Magga Sugata Lahti. -75 kg: Aku Kallio Judokai 2) Jouni Setälä Punkalaitumen Kunto 3) Harri Pitkänen Punkalaitumen Kunto 3) Esa Havela Budokan. -75 kg: Kyösti Flink Tunturilan Nuoret Kemijärvi 2) Anatolij Skippari Judokai 3) Keijo Laaksoharju Budokan 3) Henrik Ilomäki Rauman JS Samurai.


Kilpailut Turussa: Neljä judomitalia Nummelaan

Luoteis-Uusimaa 13.-14.5.1986

Turussa kamppailtiin judon kansallisissa alempien vöiden kilpailuissa 10.toukokuuta. Osallistujia oli 28 seurasta peräti 290, järjestäjänä toimi Turun Judokai.

Nummelan Judoa edusti 16 kilpailijaa, näistä viisi tyttöä. Joukkueen huoltajina toimivat Hannu Tenhunen ja Seppo Etelätalo. Kilpailut oli järjestetty säännöistä poikkeavalla tavalla siten, että kaikille osallistujille annettiin mahdollisuus vähintään kahteen otteluun, tämä siksi, että juniori-ikäiset joita osallistujista oli suurin osa, saisivat kilpailukokemusta.

Nummelasta menestyi parhaiten Jarno Örnberg sarjassa alle 45 kg. Hän voitti viisi ottelua ja sijoittui painoluokkansa ykköseksi. Loppuotteluvastustaja oli seuratoveri Petri Prauda, pisteet Jarnon hyväksi 5-0. Petri oli painoluokan toinen.

Nummelan Merja Leppävuori pääsi sarjassa alle 55 kg loppuotteluun asti ja voitti sen ipponilla 10-0. Järjestäjän papereissa olleen virheen vuoksi hänellä oli kuitenkin tuossa ottelussa väärä vastustaja –”oikealle” vastustajalleen Merja sitten hävisi ”uusintafinaalissa” kyseenalaisella tuomiolla ottelussa, jossa kummatkaan eivät saaneet suorituspisteitä. Merja Leppävuori sijoittui lopulta hopealle.

Yhtä huono ”toimitsijaonni” oli Nummelan Heidi Lakasella. Hän voitti kaikki kolme otteluaan, mutta sijoittui järjestäjän paperissa vasta kolmanneksi tyttöjen alle 45 kg:n painoluokassa.

Joukkueen johtajan Hannu Tenhusen mukaan nummelalaisten suoritukset olivat kokonaisuudessaankin hyviä. Ne edustajat, jotka eivät sijoittuneet mitaleille, hankkivat lähes kaikki ottelupisteitä. Kilpailujen järjestelyihin viitaten hän myös totesi, että tärkeintä ei ole voitto vaan osanotto.


Nummelaan kaksi judomitalia

Luoteis-Uusimaa 29.-30.5.1986, Jarmo Kivinen

Nummelan Judon Ari Reunanen ja Hannu Juselius sijoittuivat, edellinen hopealle, jälkimmäinen pronssille Tikkurilan Judon 10-vuotisjuhlakilpailuissa.

Otteluissa, jotka käytiin Tikkurilassa 24. toukokuuta, oli mukana 70 kilpailijaa miesten, A-nuorten ja naisten sarjoissa.

Sekä Reunanen että Juselius ottelivat molemmat neljä kertaa, painoluokassa oli yhteensä 14 kilpailijaa. Loppuottelussa Ari Reunasen voitti 10-0 Meidokania edustava Esa Korkia-Aho, joka on Suomen ranking-listan kuudes.


Nummelan Judon kevätleiri Moksissa

Luoteis-Uusimaa 1.-2.6.1986

Nummelan Judo järjesti ensimmäisen kevätleirinsä 24.-25. toukokuuta Vihdin Pirtillä Moksissa. Leiri oli tarkoitettu lähinnä judoa jo pitempään harrastaneille aikuisille. Ohjaajana toimi Kaj Lindberg.

Kurssilla kerrattiin aikaisemmin opittua. Pääosa ajasta käytettiin ns. kataharjoitteluun, joka on erityistä keskittymistä vaativaa judon harjoittelutapaa. Mukana oli runsaat kymmenen harrastajaa. Harjoituksen antia lisäsivät tekniikkaa esittelevät videoesitykset. Seuran pääsihteerin Merja Leppävuoren mukaan kokemukset leiristä olivat niin hyviä, että sitä aiotaan jatkaa kerran vuodessa vastaavana ajankohtana ainakin yksipäiväisenä tapahtumana.

Leirin yhteydessä järjestetyssä vyökokeessa suorittivat oranssivyön Jarmo Kivinen, Arto Mäenpää ja Leena Patrikka. Seuran salilla järjestetyssä kokeessa peruskurssin suorittivat maanantaina 26.5. lisäksi Katja Grahn, Mirka Mäkinen, Petri Kapulainen, Petteri Turunen ja Jussi Tukkimies.


Nummelan Judon edustaja säilyi kuivana Enäiltamien köydenvetokisassa

Vihdin-Uutiset 18.6.1986

Kohtaajina olivat eri voimalajien harrastajat. Enäiltamissa esittäytyivät myös järjestävät seurat Nummelan vpk, vpk:n naisjaosto, Nummelan Martat ja Vihdin Urheiluautoilijat. Lisäksi yleisö kuuli, mitä tekevät kunnan oppaat Hiidenheilat.


JUDO PERUSKURSSIT

Alkavat kaikenikäisille ma 8.9.-86 klo 18.00
Ilmoittautumiset näytöksissä tai kurssin alkaessa.
Tiedustelut: puh. 22 120 Hannu tai Merja
Näytökset salilla, Palman harrastehallilla Nummelassa 2.9. ja 4.9. klo 18.00.

Luoteis-Uusimaa 31.8.-1.9.1986


Judon SM-kilpailut B-nuorille Nummelassa

Luoteis-Uusimaa 8.10.1986

Nummelan Judo järjestää ensi lauantaina kello 11 alkaen B-nuorten Judon SM-kilpailut Nummelan yläasteella. Viikonlopuksi Nummelaan saapuu yli sata 15-16 –vuotiasta tyttö- ja poikajudokaa.

Nummelan Judon Harri Jääskeläinen asettuu kilpailuissa puolustamaan viime vuotista SM-hopeaansa. Ensi kertaa SM-kilpailuihin ottavat osaa Nummelan Judosta Matti Virolainen ja Heikki Tuomisto.

Käytössä kilpailijoilla on kolme ottelualuetta ja täysimittainen ottelu kestää viisi minuuttia.

Kilpailujen yhteydessä järjestetään myös judotuomareille jatkokoulutusta, josta vastaa mm kilpailujen johtaja Kaj Lindberg.

Judon B-nuorten SM-kilpailuihin on yleisöllä vapaa pääsy.


Judon SM-kilpailut Nummelassa lauantaina

Länsi-Uusimaa 9.10.1986

Nummelan Judo järjestää lauantaina B-nuorten judon SM-kisat Nummelan yläasteella. Nummelaan on tulossa noin 120 kilpailijaa, mukana muun muassa Nummelan oma lupaus, viime vuoden SM-kisojen hopeamitalisti Harri Jääskeläinen.

Lauantaina klo 11 alkavat kisat ovat Nummelan Judolle ensimmäiset suurkisat.

Iältään pääsääntöisesti 15-16 –vuotiaita tyttöjä ja poikia tulee eri puolilta Suomea, kaukaisimmat kilpailijat saapuvat Kemijärveltä.

Harri Jääskeläisen ohella vihtiläisistä ovat mukana Matti Virolainen ja Heikki Tuomisto.

Kisojen päätuomari on Kaj Lindberg, hän vetää kilpailujen yhteydessä myös suomalaisten judotuomareiden jatkokurssin. Kurssille Nummelaan on tulossa nelisenkymmentä tuomaria.

Nummelan yläasteella järjestettäviin B-nuorten SM-kisoihin on yleisöllä vapaa pääsy.


Judosta kuntoa ja mielenrauhaa

Nummelan Sanomat 9.10.1986

Nummelan Judo on toiminut kahdeksan vuotta. Näiden vuosien aikana seura on kasvanut tasaista tahtia niin, että jäseniä on tällä hetkellä jo yli 200.

Alusta asti on ollut mukana myös Kaj Lindberg, joka tällä hetkellä toimii käytännössä seuran puheenjohtajana.

Kaj Lindberg on tullut judotoiminnan pariin vuonna 1962, jolloin hän oli keskeisesti mukana perustamassa Suomen ensimmäistä virallista judoseuraa Turkuun. Tätä ennen judotoiminta Suomessa oli tapahtunut valtakunnallisen liiton puitteissa.

Lindberg joutui heti alusta saakka oman judoharrastuksensa mukaan judon järjestötoimintaan. Ja tämä toiminta vie edelleen mittavan osan hänen vapaa-ajastaan.

Vihtiin Lindberg kulki Salon ja Helsingin kautta. Myös näillä paikkakunnilla hän oli sangen aktiivisesti mukana judotoiminnassa.

Vihtiin Lindberg muutti vuonna 1977 ja Nummelan Judoa hän oli perustamassa jo seuraavana vuotena.

Nummelan Judo toimii vireästi

Nummelan Judo on kasvanut tasaista vauhtia kahdeksana toimintavuotenaan. Jäseniä seurassa on tällä hetkellä hieman yli 200.
- Me olemme erittäin tiukkoja jäsenyyden suhteen. Jos kaveri ei ole maksanut maaliskuun loppuun mennessä kuluvan vuoden jäsenmaksuaan, poistuu hän jäsenistöstä.
- Tämä on osa sitä täsmällisyyttä, johon me judon harrastajia koulutamme.

Nummelan Judon vireätä toimintaa kuvaa hyvin myös se, että syksyllä alkaneelle judon peruskurssille ilmoittautui lähes sata lajin harrastajaa, joista noin 70 prosenttia ryhtyy vakavammin harrastamaan judoa.
- Mutta he ovatkin sitä aktiivisempia harrastajia. He pääsevät yleensä pitkälle joko kilpailu-uralla tai järjestöllisissä tehtävissä.

Salilla pääsee mukaan

Mukaan Nummelan Judon toimintaan pääsee parhaiten arki-iltaisin harjoitussalilla, joka sijaitsee ns. Palman kiinteistössä, Ammattikurssikeskuksen yhteydessä sijaitsevassa kiinteistössä.
- Meidän salitilanne on erittäin hyvä ja tästä olemme Vihdin kunnalle sangen kiitollisia. Vastaavanlaisia erikoistiloja ei juuri tämänkokoisista kunnista löydy.
- Toki aina löytyy hieman parantamisen varaakin. Ongelman muodostaa nimittäin se, että meidän sosiaali- ja suihkutiloja käyttävät myös muut tämän kiinteistön käyttäjät.
- Ja kun meillä on tiukka raja, jonka yli ei kengät jalassa saa astua, harmittaa meidän väkeä se, että muut tilojen käyttäjät kulkevat harjoitussalissa kengät jalassa ja tuovat hiekkaa ja muuta likaa näihin tiloihin.

Judosali tuntuu olevan myös melko tiiviissä käytössä.
- Meillä harjoittelee täällä viikoittain noin sata judon harrastajaa, joista valtaosa käy harjoituksissa kaksi kertaa viikossa. Näin harjoituskertoja kertyy pitkälti yli 200 viikossa.
- Ja kun tämän lisäksi salilla käyvät vielä aktiiviset kilpailijat harjoittelemassa muinakin aikoina, ovat tilat todella tehokkaassa käytössä.

Lindberg, judon monitoimimies

Kaj Lindberg toimii tällä hetkellä Nummelan Judon puheenjohtajana.
- Minut valittiin kyllä varapuheenjohtajaksi tälle vuodelle, mutta puheenjohtajan muutettua pois paikkakunnalta, olen joutunut hoitamaan käytännössä puheenjohtajan tehtävät.

Tämän lisäksi Lindberg on mukana judon järjestöllisessä toiminnassa myös valtakunnallisesti ja kansainvälisesti.
- Olen mukana Suomessa vuonna 1989 järjestettävien MM-kilpailujen järjestelykoneistossa eräänlaisena teknisenä neuvonantajana.

Tämän lisäksi Lindberg on keskeisesti mukana myös Euroopan judoliiton toiminnassa, jonka rahastonhoitaja hän on. Ja niin kun tämä ei riittäisi, on hän mukana myös kansainvälisenä tuomarina ja tuomareiden kouluttajana.
- Oma tavoitteeni on Soulin olympiakisat, joihin pyrin tuomariksi.

Aikaisemmin Lindberg on toiminut mm Maailmanmestaruuskilpailujen tuomarina, joten kokemusta kansainvälisistä ympyröistä löytyy melkoisesti.

Koulutusta ensi lauantaina

Tuomarikoulutuksen tehtäviin Kaj Lindberg joutuu jälleen ensi lauantaina, jolloin Nummelan Judon järjestämiin B-nuorten SM-kilpailuihin saapuu nelisenkymmentä tuomaria koulutettavaksi.
- Siinä on taas täysi työ päällä, kun pitäisi osaltaan hoitaa kisojen onnistumista ja tätä tuomareiden kouluttamista. Mutta onneksi aina löytyy porukkaa, joka on valmis auttamaan.
- Kisojen läpivientiin saamme apua Lohjan suunnasta, jossa on huomattavasti meitä pidempään toiminut judoseura.
- Nummelan yläasteelle kannattaa muuten tulla ensi lauantaina katsomaan judon hienouksia. Otteluita on kolmella matolla, joten katsottavaa löytyy koko ajan, toivottelee Lindberg vihtiläisiä judoharrastusta katsastamaan.


Vihtiläisille ei mitaleita Judon SM-kisoissa

Luoteis-Uusimaa 12.-13.10.1986

Nummelan Judon järjestämät B-nuorten eli 14-16-vuotiaiden SM-kilpailut kokosivat 136 judokaa valmentajineen Nummelan Yläasteelle. Kilpailut käytiin lauantaina.

Nummelan Judoa kilpailuissa edustivat Harri Jääskeläinen, Matti Virolainen ja Heikki Tuomisto. He eivät kuitenkaan sijoittuneet mitaleille.
- Kilpailijoita oli huomattavan paljon ja heidän tasonsa oli korkea, sanoo Nummelan Judon hallituksen puheenjohtaja Rainer Alanen.
- Nummelassa ei ole aiemmin järjestetty näin mittavia kilpailuja, vain aluemestaruuskilpailuja.

Kilpailujen yhteydessä järjestettiin valtakunnallinen tuomarikurssi, jolle osallistui 30.

Kilpailuissa mitattiin ja palkittiin myös nopein ippon eli kymmenen pisteen heitto. Tällaisen heiton teki Raahen Judon Kati Liimatainen neljässä sekunnissa.

Kurikkalaiset Juha Salmi ja Jaakko Nattila pitivät Nummelasta kilpailupaikkana.
- Tilat ovat hyvät. Olisipa meilläkin Kurikassa tällaiset tilat.
- Mietaalle, Kurikan nuorisodiskoon olisi vähän kiire näin lauantai-iltana, mutta eipä taideta ehtiä. Ensi lauantaina sitten, pojat tuumivat.
- Meidän ottelumme eivät menneet oikein putkeen. Minun ensimmäinen otteluni meni erittäin huonosti. Toisessa sen sijaan pärjäsin melko hyvin, vaikka sitten hävisinkin. Kun toinen pääsi kuristamaan, Jaakko sanoo.
- Minulla olivat vastustajat vain niin paljon parempia, Juha kertoo.

Nummelan Judo on perustettu vuonna 1978. Seurassa on tällä hetkellä 200 jäsentä.
- Näistä on aktiivisia ehkäpä noin 100, kun peruskurssilaiset lasketaan mukaan, Rainer Alanen sanoo.

Judon B-nuorten SM-kisat Nummela 1986

Tulokset:

Tytöt -44 kg: 1) Ullamari Granö Kaigan 2) Malin Sund Oulun Judo Klubi.
Tytöt -48 kg: 1) Johanna Puumala Judokai 2) Katja Korhonen Tikkurilan Judokat 3) Raija-Riitta Luostarinen Janagi.
Tytöt -53 kg: 1) Jaana Kilponen Oulun Judo Klubi 2) Kati Liimatainen Raahen Judo 3) Kati Hoffren Janagi.
Tytöt -56 kg: 1) Kaisa Elomaa Budokwai 2) Nina Günther Judokai.
Tytöt -61 kg: 1) Tiina Aaltonen Kajaanin Judo Klubi 2) Sari Laitinen Pikadon 3) Tuija Kortelainen Kitakan.
Tytöt +61 kg: 1) Anne Hakamäki Maskun Tempo 2) Sari Tähkäpää Judokai 3) Tiina Selin Hämeenlinnan Judoseura.

Pojat -45 kg: 1) Tommi Kortelainen Kitakan 2) Tero Mikkonen Janagi 3) Jari Metso Kitakan ja Jean Nyman Meido-Kan.
Pojat -49 kg: 1) Kimmo Saarelainen Kotkan Judoseura 2) Pasi Huotari Kamiza 3) Måns Junger Budokan ja Sami Murtomäki Seibukan.
Pojat -54 kg: 1) Juha-Pekka Helo Kamiza 2) Marko Mikkonen Janagi 3) Sami Suominen Meido-Kan ja Janne Kurki Kaakon Judoseura.
Pojat -60 kg: 1) Juhani Tanayama Seibukan 2) Risto Otollinen Pidadon 3) Kari Ketonen Meido-Kan ja Janne Soininen Joen Yawara.
Pojat -67 g: 1) Hannu Kananen Siltamäen Judoseura 2) Mika Mäkelä Sugata 3) Pekka Marjanen Budokwai ja Sami Numminen Espoon Judoklubi.
Pojat -75 kg: 1) Antero Lipsanen Chikara 2) Sami Pahkala Ähtärin Urheilijat 3) Lauri Salmela Meido-Kan ja Jarkko Henttonen Holjutai.
Pojat +75 kg: 1) Panu Vauhkonen Pikadon 2) Jukka Pasanen Kitakan 3) Petteri Paju Meido-Kan.


Nummelan Judo esitteli lajiaan karkkilalaisille

Luoteis-Uusimaa 25.11.1986

Karkkilan kaupungin nuorisotoimen taholta tullut toivomus sai liikkeelle yksitoista Nummelan Judon jäsentä, joiden tehtävänä oli esitellä judoa Karkkilan nuorisolle ja heidän vanhemmilleen. Sunnuntaina pidetty esitys keräsi kaupungin liikuntakeskuksen yhteydessä oleviin nuorisotiloihin runsaasti yleisöä, josta osa joutui jopa seisoskelemaan oviaukossa.

Nähtävästi esitys kuitenkin saavutti yleisön. Sen tarkoituksena oli saada yleisö ymmärtämään lajin urheilullinen ja itsepuolustuksellinen merkitys. Tämä tapahtui esittelemällä heittoja, käsilukkoja ym. lajiin kuuluvia liikkeitä.

Karkkilassa jo aiemmin virinnyt innostus perustaa oma judoseura sai näin uutta pontta. Yleisöltä tulleiden kyselyjen perusteella on syytä odotella innokkaita harjoittelijoita jo Nummelan Judon uudelle peruskurssille tammikuussa. Tammikuun kurssi on tarkoitettu yli 15-vuotiaille, joten yli 15-vuotiaat lajista kiinnostuneet niin Karkkilassa kuin muuallakin, tarkkailkaapa ilmoituksia.

Nummelan Judon esitys oli siis menestys. Myös heillä, jotka eivät paikalle päässeet, olisi mahdollisuus nähdä kansainvälistä judoa Helsingissä ensi viikonloppuna. Siellä pidetään nimittäin Skandinavian Open –turnaus, missä eivät oman seuran kasvatit ottele, mutta toimitsijapöydältä heitä löytää. Seuran juniorit lähtevät kylläkin Turkuun kilpailumatkalle, jotta joskus pääsisivät myös koettamaan kuntoaan ko. kilpailuihin.

Näin toiminta Nummelan Judon järjestämien B-nuorten SM-kisojen jälkeen jatkuu edelleen aktiivisena.


Nummelan Judolle kultaa ja hopeaa

Luoteis-Uusimaa 7.-8.12.1986

Nummelan Judon judokat toivat nuorten kilpailuista kotiin yhden kultaisen ja hopeisen mitalin sekä kolme pronssimitalia. Lauantaina Turussa pidetyissä nuorten 6.-4.kyun judokilpailuissa oli mukana 15 vihtiläistä judokaa ja kolme huoltajaa. Kilpailuihin osallistui 273 nuorta judon harrastajaa koko maasta.

Kilpailut saivat mitä hienoimman alun, kun Heidi Lakanen voitti sarjan tytöt alle 50 kiloa. Sarjassa oli seitsemän osanottajaa.

Merja Leppävuori otteli viisi ottelua sarjassa tytöt alle 55 kiloa. Hän voitti neljä ja hävisi finaaliottelussa Espoon JK:n Marian Slottelle. Merja sai siis hopeaa.

Mirka Mäkinen suoritti kilpailujen nopeimman 10 pisteen voittoheiton eli ipponin. Mirkalta meni aikaa vain kolme sekuntia. Mirka sijoittui sarjassaan tytöt alle 55 kiloa viidenneksi. Samassa sarjassa otteli Katja Grahn, joka sijoittui seitsemänneksi. Osallistujia tyttöjen sarjassa oli neljätoista.

Pojista pronssiin yltivät Juhana Häppölä, Jarno Örnberg ja Petri Hartikainen. Juhanan sarjassa alle 35 kiloa oli 24 osallistujaa. Jarno kamppaili sarjassa alle 50 kiloa 16 muun osallistujan kanssa. Petri sai pronssimitalinsa sarjassa alle 65 kiloa neljän ottelun jälkeen.

Nummelan Judon pojista matkassa olivat vielä Petteri Turunen, Jussi Tukkimies, Anssi Ihatsu, Toni Lahtinen, Miro Lehtonen, Sami Jalkanen, Mikko Näriäinen ja Joni Pihlström.

Turussa oli kilpailemassa 237 judokaa 33:sta seurasta. Otteluja käytiin kolmella tatamilla. Kilpailut kestivät seitsemän tuntia.

Mitalistien lisäksi kaikki vihtiläiset judokat keräsivät pisteitä ja kilpailukokemusta seuraaviin mittelöihin.


Jääskeläiselle Hyvinkäältä judo-kultaa

Luoteis-Uusimaa 7.-8.12.1986

Eilen perinteisissä Itsenäisyyspäivän judokilpailuissa Hyvinkäällä voitti Nummelan Judon B-juniori Harri Jääskeläinen kultaa sarjassa alle 49 kiloa.

Harri otteli kolme kamppailua, jotka hän voitti kaikki tuloksella 10-0. Nämä ovat ipponin arvoisia suorituksia, joten Harri voi olla otteluihinsa erittäin tyytyväinen.

Nummelan Judosta Hyvinkään Shudokan järjestämiin kilpailuihin osallistuivat myös Katja Grahn ja Mirka Mäkinen, mutta he eivät pärjänneet omassa sarjassaan.

C-nuorten sarjassa nimittäin sekä pojat että tytöt kilpailevat samassa sarjassa. Alle 55-kiloisten sarjassa voiton veivät voimakkaimmat.

Kilpailuissa oli mukana kaikkiaan noin 240 osanottajaa.


Nummelan Judo 10-vuotias

Luoteis-Uusimaa 29.-30.12.1987

Nummelan Judo järjestää ensi vuoden syyskuussa 10-vuotisjuhlakilpailun. Vuoden aikana järjestetään myös seuran jäsenten välisiä sekä ystävyyskilpailuja lähiseurojen kanssa.

Seuran judokat osallistuvat II divisioonan kilpailuihin sekä piirin, alueen, SM- ja kansallisiin kilpailuihin.

Nummelan Judo järjestää ensi vuoden aikana vilkasta koulutus- ja valmennustoimintaa. Itse järjestettävien kurssien lisäksi osallistutaan monille muiden järjestämille kursseille.

Valmentajia lähetetään liiton ja piirin järjestämille kursseille, osallistutaan judoliiton ja SVUL:n järjestökoulutukseen, lähetetään osallistujia peruskurssikouluttajakurssille sekä muun muassa tuomarikursseille.

Nummelan Judo on mukana myös Vihdin urheiluseurojen järjestämissä yhteisissä tapahtumissa.

Yhdistyksen talous pidetään kunnossa myymällä mainoksia erilaisiin vuoden mittaan ilmestyviin julkaisuihin, sekä anomalla kunnalta toiminta-avustusta sekä avustusta valmennus ja koulutustoiminnan kustannuksiin. Budjetin loppusumma on 48500 markkaa.

Syyskokouksessa jäsenmaksuksi päätettiin määrätä aikuisille 80 markkaa ja nuorille 50 markkaa.

Syyskokouksessa valittiin Nummelan Judolle uusi hallitus. Automaattisesti hallitukseen kuuluu puheenjohtaja Kaj Lindberg. Hänen lisäkseen vanhoina hallitukseen valittiin Hannu Tenhunen, Esa Peltola, Hannu Juselius, Kalevi Lindsten, Juhani Turunen ja Matti Virolainen. Uusina hallitukseen valittiin Jorma Barck ja Jarmo Kivinen.

Tilintarkastajiksi valittiin uutena Sakari Hopia ja uudelleen Ari Reunanen.